- Foto: Polisen/GoogleMaps

Skolan om försvunna Tova: "Rektorn har träffat klasskamraterna"

Nu uttalar sig skolan om försvunna Tova Moberg, 19. "Stämningen är lugn", berättar skolans verksamhetschef för Nyheter24.


Försvinnandet av 19-åriga Tova Moberg har skakat den lilla byn Njutånger utanför Hudiksvall.

Natten till tisdag hittades en död kropp, och enligt polisen tyder det mesta på att det är Tova som hittats.

På Tovas skola, Bromangymnasiet i Hudiksvall, har lärare och elever tyngts av oro och starka känslor i början av veckan.

– Igår var det ett fåtal elever som valde att avbryta dagen och gå hem. Men i huvudsak är det skola som vanligt än så länge, vi försöker hålla rutinerna igång och genom det skapa trygghet och stabilitet, säger Urban Wickman, verksamhetschef på Bromangymnasiet, till Nyheter24.

Wickman beskriver stämningen som lugn. Men självklart finns det många frågor dagar som dessa. På morgonen har personalen haft ett möte för att prata om vad man vet om fallet, och hur man ska hantera det. Även rektorn har pratat med Tovas klasskamrater.

– Rektorn har träffat klasskamraterna, och gett utrymme för att ställa frågor och att bara vara. Det är viktigt att det finns vuxna runt omkring och att det finns en trygghet runt eleverna.

Än så länge hanterar skolan fallet efter vad man vet, det vill säga att en elev är saknad. Och Urban Wickman menar att skolan kan erbjuda en stabilitet när det är oroligt.

– När sådant här händer kan det vara viktigt att gå i skolan som vanligt, att träffa sina klasskamrater och att prata med sina kompisar, säger Urban Wickman.

Tovas pappa har skrivit känslosamt om sin dotter – läs mer om det här

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.