Stockholm

Mordet på Tova: Här är Billy Fagerströms liv på Facebook

På onsdagen begärdes en 22-årig man vid namn Billy Fagerström häktad misstänkt för mordet på Tova Moberg, 19.


Läs mer

En 22-årig man vid namn Billy Fagerström begärdes på onsdagen häktad, på sannolika skäl misstänkt för mordet på Tova Moberg, 19, något som mannens advokat Bo Karlsson även bekräftar för Aftonbladet. Mannen står skriven på adressen där den gård som spärrades av i helgen av polisen ligger. I vattnet nära fastigheten hittades Tovas döda kropp.

Ex-pojkvännen Billy. Bild: Facebook

Den 22-årige mannen, som tidigare har haft en relation med Tova, begärs nu alltså häktad på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden.

På Billys Facebook kan man få en bild av hans liv på internet. Han verkar bland annat ha ett stort intresse för bilar och särskilt Volvo. Det står också på mannens profil att han "jobbar på: karriären" och användaren har ingen profilbild.

Ett inlägg från 2016, där mannen tackar för alla födelsedagsgratulationer, har kommentarsfältet nu fyllts av arga och hatiska meddelanden som "mördare" och "hoppa in i majbrasan". Dessutom spekulerade många innan häktningsframställan kom på onsdagen om huruvida mannen var den skyldige.Många går också ut och försvarar den misstänkte 22-åringen eftersom han inte är dömd ännu – och att det inte "gör någon nytta" att skriva hatiska ord.


Vad gillar 22-åringen på Facebook?

Det är en massiv blandning, men mycket kretsar kring bilar, Volvo, Sverigedemokraterna, rapmusik, memes och epa-traktorer.De flesta grupperna är inte häpnadsväckande på något vis, men några sticker ut. "Don't fuck with her feelings bro, Legalize Marijuana", "[Controversial humor] The typical invandraren" och "Båtar och horor" skulle kunna vara några av dem.

Finns Tova nämnd på sidan?

Inte direkt. 22-åringen ska ha varit Tovas ex-pojkvän, och på en av hans profilbilder har hon skrivit "Vilken snygging", men den bilden är från 2014. Mannen anmäldes i mars för att ha misshandlat Tova under deras relation.

Vad delar han på Facebook?

Mest memes, frågor om bilar och några incheckningar där han varit med bilen eller med kompisar.


De andra två männen som först anhölls misstänkta för mordet har nu släppts på fri fot.

Den 27 november inleds rättegången mot den misstänkte mannen. Han åtalas för mord samt grov kvinnofridskränkning.

Vill du veta mer om mordet på Tova kan du se en sammanfattning om allt vi vet om det i videon under.

I den här videon kan du se mer om Tovas pappas hjärtskärande meddelande på Facebook.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.