Billy Fagerström kan dömas till livstids fängelse
Billy Fagerström försökte dölja mordet på Tova Moberg. - Foto: Privat

Åklagaren: Så försökte exet Billy Fagerström dölja mordet

19-åriga Tova Moberg hittades mördad i en sjö. Men enligt åklagaren skedde mordet på en helt annan plats.


19-åriga Tova Moberg skulle ha gått på klassfest i lördags. Dagen efter anmäldes hon försvunnen.

Tovas döda kropp hittades i en sjö i närheten av ex-pojkvännen Billy Fagerströms gård. Den 22-årige mannen är nu häktad skäligen misstänkt för mord.

Flyttade kroppen

Hur Tova har mördats har ännu inte offentliggjorts. Enligt uppgifter från polis finns det tecken på att tillhygge har använts. Men en sak är klar: Man tror inte att hon har drunknat.

Åklagare Christer Sammens tror att 22-åringen har förflyttat Tovas kropp från mordplatsen till sjön, skriver Expressen.

– Hon dog inte av att hon lades i vattnet om jag säger så då. Det är nog mera det att det är ett sätt att dölja kroppen. Hennes död har nog orsakats tidigare men jag vill inte kommentera var exakt jag tror han gjort det någonstans, säger Sammens till Expressen.

För Expressen berättar han även att han tror att 22-åringen gjorde gärningen med uppsåt, alltså med mening att döda och att det inte rör sig om en olyckshändelse.

Ett destruktivt förhållande

Vänner till Tova hörde ifrån henne vid två tillfällen sent på lördagskvällen. Den ena gången via Snapchat vid 21-tiden, andra gången runt 23.30 ringde Tova en kompis, som enligt henne då verkade må bra.

Tova och Billy hade varit ett par från och till i fyra år. Förhållandet har av vänner beskrivits som destruktiv. Mannen har ett kriminellt förflutet, bland annat genom narkotikabrott och har uppgett att han länge missbrukat cannabis.

Förhållandet tog slut drygt två månader innan Tova hittades död, i samband med att 22-åringen anmäldes för misshandel. Föräldrarna ska ha gjort anmälan då Tova hade tydliga blåmärken på kroppen.

Nekar till brott

Den 22-årige mannen nekar själv till brott. När Tova Mobergs pappa sökte upp honom under söndagen, erbjöd han sig själv att hjälpa till att leta efter henne.

Enligt hans försvarare Bo Karlsson har han lämnat en förklaring till vad han gjorde under lördagskvällen och natten till söndagen. I den berättelsen finns det ingenting som tyder på att Tova ska ha skadats, skriver Expressen.

Se även: Misstänks för mordet på Tova – här är 22-åringens liv på Facebook

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

1 timme sedan
Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

2 timmar sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.