Nu är det inte långt kvar till skolan är slut för många ungdomar i Sverige.
1 av 3
Nu är det inte långt kvar till skolan är slut för många ungdomar i Sverige. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Men redan nu gapar delar av vissa klasser tomma på en gymnasieskola i Huskvarna. Bilden är dock från ett annat tillfälle.
2 av 3
Men redan nu gapar delar av vissa klasser tomma på en gymnasieskola i Huskvarna. Bilden är dock från ett annat tillfälle. - Foto: TT Nyhetsbyrån
En stor grupp elever har nämligen dragit till Mallorca på studentresa – trots att undervisningen på skolan är i full gång. Bilden är dock från ett annat tillfälle.
3 av 3
En stor grupp elever har nämligen dragit till Mallorca på studentresa – trots att undervisningen på skolan är i full gång. Bilden är dock från ett annat tillfälle. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Svenska elever struntade i skolan – drog till Mallorca istället

Trots att lektionerna på en gymnasieskola i Jönköping fortfarande pågår för fullt har ett stort antal elever dragit till Spanien.


Nu är det inte långt kvar till skolan är slut för många ungdomar i Sverige. På Sandagymnasiet i Huskvarna sätts till exempel slutbetygen under nästa vecka.

Bilden är från ett annat tillfälle. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Men redan nu gapar delar av vissa klasser tomma. En stor grupp elever har nämligen dragit till Mallorca på studentresa – trots att undervisningen på skolan är i full gång, skriver Jönköpings-Posten.

– Det är inte bra. Vi har lektioner och full undervisning ända in i kaklet. Det är bekymmersamt att åka på studentresor veckan innan slutbetygen sätts, speciellt för de elever som ligger på gränsen, säger Thony Kankare, rektor för områdena barn- och fritid och samhäll på Sandagymnasiet, till tidningen.

Skolan har fått ett tjugotal ledighetsansökningar, men Thony Kankare har avslagit alla. Samtidigt är det svårt att veta hur många som åkt eftersom ett gäng av dem också har sjukanmält sig.

Bilden är från ett annat tillfälle. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Thony Kankare menar att flera av eleverna nu riskerar sin gymnasieexamen.

– Det krävs synnerliga skäl för att få ledigt, att åka på en semesterresa är inga synnerliga skäl. Det är högst olämpligt att vara ledig i anslutning till betygsättning, säger han till JP.

TV: Hårdare tag mot frånvaron – nu ska föräldrarna få veta direkt om elever skolkar

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du skolkat någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.