Onsdag 14 Apr
Stockholm

Svenska elever struntade i skolan – drog till Mallorca istället

Nu är det inte långt kvar till skolan är slut för många ungdomar i Sverige.
1 av 3
Nu är det inte långt kvar till skolan är slut för många ungdomar i Sverige. Foto: TT Nyhetsbyrån
Men redan nu gapar delar av vissa klasser tomma på en gymnasieskola i Huskvarna. Bilden är dock från ett annat tillfälle.
2 av 3
Men redan nu gapar delar av vissa klasser tomma på en gymnasieskola i Huskvarna. Bilden är dock från ett annat tillfälle. Foto: TT Nyhetsbyrån
En stor grupp elever har nämligen dragit till Mallorca på studentresa – trots att undervisningen på skolan är i full gång. Bilden är dock från ett annat tillfälle.
3 av 3
En stor grupp elever har nämligen dragit till Mallorca på studentresa – trots att undervisningen på skolan är i full gång. Bilden är dock från ett annat tillfälle. Foto: TT Nyhetsbyrån

Trots att lektionerna på en gymnasieskola i Jönköping fortfarande pågår för fullt har ett stort antal elever dragit till Spanien.

Kommentera (93)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nu är det inte långt kvar till skolan är slut för många ungdomar i Sverige. På Sandagymnasiet i Huskvarna sätts till exempel slutbetygen under nästa vecka.

Bilden är från ett annat tillfälle. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Men redan nu gapar delar av vissa klasser tomma. En stor grupp elever har nämligen dragit till Mallorca på studentresa – trots att undervisningen på skolan är i full gång, skriver Jönköpings-Posten.

– Det är inte bra. Vi har lektioner och full undervisning ända in i kaklet. Det är bekymmersamt att åka på studentresor veckan innan slutbetygen sätts, speciellt för de elever som ligger på gränsen, säger Thony Kankare, rektor för områdena barn- och fritid och samhäll på Sandagymnasiet, till tidningen.

Skolan har fått ett tjugotal ledighetsansökningar, men Thony Kankare har avslagit alla. Samtidigt är det svårt att veta hur många som åkt eftersom ett gäng av dem också har sjukanmält sig.

Bilden är från ett annat tillfälle. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Thony Kankare menar att flera av eleverna nu riskerar sin gymnasieexamen.

– Det krävs synnerliga skäl för att få ledigt, att åka på en semesterresa är inga synnerliga skäl. Det är högst olämpligt att vara ledig i anslutning till betygsättning, säger han till JP.

TV: Hårdare tag mot frånvaron – nu ska föräldrarna få veta direkt om elever skolkar

Har du skolkat någon gång?
Tack för din röst!
Kommentera (93)
Kopiera länk
Dela