Lördag 27 Nov
Stockholm

Tre knep som gör att polisen aldrig kan ge dig fortkörningsböter

Så gör du för att slippa fortkörningsböter och bara glida förbi polisen.
Så gör du för att slippa fortkörningsböter och bara glida förbi polisen. Foto: TT

​Hundratusentals bilister fastnar varje år i poliskontroller. Fartkamerorna fotar bara de 230 000 bilar varje år men nu kan du komma undan.

Kommentera (39)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I Danmark fortkörningsböter varit på tapeten länge då polisen har börjat med den nya metoden "fotovagnar", som danskarna har kallat för polisens ”pengamaskiner”.  De tar bättre bilder än de gamla fartkamerorna som står längs vägen samt kan placeras ut på de mest oväntade platserna. Den nya tekniken har överraskat bilförarna och gjort att antalet fortkörningsböter ökat kraftigt i Danmark.

Men nu har den danska sajten finddetbilligt.dk kommit fram till tre knep som för att du kommer undan. Men det är inte bara i Danmark som dessa knep fungerar – de funkar bra i Sverige också. 

Så här förhindrar du att få fortkörningsböter

1. Följ hastighetsbegränsningarna som skyltarna visar. Titta ut genom rutan så hittar du runda skyltar i färgerna röd, guld och svart med en siffra som visar hur fort du får köra. 

2. Lär dig hur hastighetsmätaren på din bil fungerar. Det är en pil som ändrar vinkel beroende på hur hårt du trycker på gasen. Tryck ner gasen, följ pilen så har du en siffra som talar om vilken hastighet du kör i. 

3. Kombinera hastighetsbegränsningarna med hastighetsmätaren så blir du en stjärna på att undvika fortkörningsböter, polisen kommer knappt att kolla åt dit håll.  

Så där! Svårare än så är det inte att glida fram obehindrat i trafiken. 

Kolla in den här kvinnan som gör allt för att stoppa biltjuven:

Kör du lagligt?
Tack för din röst!
Kommentera (39)
Kopiera länk
Dela