Lördag 25 Sep
Stockholm

Pappan om försvunna Patrik: "Rädd att vi inte har så mycket tid"

1 av 3
2 av 3
3 av 3

22-årige Patrik försvann i samband med att han gick av fel tågstation. Nu söker familjen allmänhetens hjälp för att få hem Patrik.

Kommentera (30)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nyheter24 har med tillåtelse av familjen fått publicera en video från när Patrik var på Gotlandsfärjan 8 maj. De hoppas att genom att se Patriks gångstil kan fler personer känna igen honom.

Tre veckor har gått sedan 22-åriga Patrik Lindfeldt försvann från tågstationen i Hallsberg. På väg hem till Malmö från Falun skulle Patrik byta tåg i Mjölby, men råkade gå av i Hallsberg.

Och trots att tusentals personer har engagerat sig i sökandet efter Patrik har ännu ingen hört ifrån honom.

Nu börjar Patriks familj bli desperata och vädjar efter all hjälp de kan få av allmänheten.

– Man slits mellan hopp och förtvivlan när det kommer något tips som visar sig inte stämma. Det är sådan press och stress så det är svårt att tänka på något annat, säger Patriks pappa Jörgen Linfeldt, till Nyheter24.

Sågs senast i Kungsör 

Patrik tros ha tagit sig ifrån Hallsberg och i tisdags förra veckan ska han ha setts i Köping. Dagen därpå i Kungsör. Observationerna anses vara högst trovärdiga, eftersom han har setts med de skor som familjen tidigare berättat att de tror att han bär.

– Hans beteende och klädsel stämmer in på pricken på båda observationerna, säger Jörgen.

I Kungsör ska Patrik ha varit klädd i en blå kavajjacka, ljusa byxor, mörk keps, en mörk ryggsäck och blommiga skor. 

Bildkälla: Privat

Kan ha en psykos

Familjen har tidigare berättat för Nyheter24 att Patrik har varit deprimerad den senaste tiden innan han försvann. Nu tror polisens expert att Patrik kan ha fått en psykos under en skolresa på Gotland, som blommade ut när han av misstag klev av tåget i Hallsberg.

– Enligt de observationer som har gjorts har han kollat sig omkring och ser rädd ut, precis som om han är förföljd. Det stämmer överens med vad experterna har sagt, att de som drabbas av psykos ofta känner sig förfölja. De rör på sig, ofta till fots, berättar Jörgen.

Om man tror sig se Patrik är det därför viktigt att inte gå fram och prata med honom.

– Vi är rädda att han sticker då eftersom han förmodligen känner sig förföljd och undviker kontakt med folk.

Istället är det viktigt att ringa 112, eftersom Patrik behöver tas om hand genom LPT – lagen om psykisk tvångsvård.

"Rädd att vi inte har så mycket tid"

När Patrik senast syntes till såg han inte ut att må bra, vilket oroar familjen.

– Han är väldigt mager och jag är rädd att vi inte har så mycket tid på oss. Det är viktigt att det sprids så mycket som möjligt och att ni i media kan ta upp det så mycket ni bara kan.  

Vill ge en stor eloge

Familjen önskar att polisen gjorde fler insatser i sökandet efter Patrik. Samtidigt är de väldigt tacksamma över de tusentals personer som engagerat sig i sökandet.  Missing Peoples Facebokinlägg om Patrik har delats närmare 6 000 gånger. Organisationen har även hållit sökinsatser i nio dagar.

– Mitt i allt det här hemska ge en stor eloge till alla engagerade som hjälper till i letandet. Vi har ju startat den här gruppen Hitta Patrik och det är ett otroligt intresse. Vi är otroligt rörda av alla människors engagemang, säger Jörgen.

Så kan du hjälpa till

Om du vill hjälpa till i sökandet efter Patrik kan du dela inläggen, artiklar och skriva ut efterlysningen och sätta upp i din stad.

Bildkälla: Facebook

Om du ser Patrik är det viktigt att inte släppa honom med blicken och samtidigt ringa 112. Uppge då “Patrik Andreas Linfeldt 950508”.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommentera (30)
Kopiera länk
Dela