Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bensinpriset sjunker – kommer vara rekordbilligt i sommar

- 17/06/2017, 22:06
Bensinpriserna sjunker.
1 av 4

Bensinpriserna sjunker.

TT

Och i sommar verkar de bli rekordlåga.
2 av 4

Och i sommar verkar de bli rekordlåga.

TT

Vilket nog är välkommet bland alla som vill ut och bila i sommar.
3 av 4

Vilket nog är välkommet bland alla som vill ut och bila i sommar.

TT

Glad sommar alla bilister.
4 av 4

Glad sommar alla bilister.

TT

Ska du ut och bila i sommar men är orolig att bensinkostnaden kommer äta ett hål i din plånbok? Då har vi glada nyheter.

För den som tänkt köra bil i sommar kommer här riktigt trevliga nyheter. Det visar sig nämligen att det ser ut som vi kommer få rekordbillig bensin i sommar, skriver Aftonbladet.

Senast igår sänkte två av Sveriges största märken, Circle K och OKQ8, priset med tio öre och rikspriset ligger just nu på 13.82 kronor. 

Men det verkar som att den nedåtgående trenden kan fortsätta. 

– Trenden började redan förra året, men den har blivit ännu tydligare i år, säger Ulf Svahn, vd för branschorganisationen Svenska Petroleum & Biodrivmedel Institutet. 

Enligt honom är det här även första gången han ser att alla kurvor pekar nedåt under sina 40 år i branschen. En tänkbar förklaring kan vara att USA effektiviserat sin utvinning av skifferolja så att den nu nästan utklassar klassiska oljefält.

Enligt Svahn är det enda som skulle kunna tänkas förändra trenden en stor politisk händelse eller en kraftig naturkatastrof, skriver Aftonbladet

I videon under kan du se hur mycket bensinpriset förändrats på 30 år.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommer du bila i sommar?