Aida utsattes för en misshandel tidigt på söndagsmorgonen.
1 av 4
Aida utsattes för en misshandel tidigt på söndagsmorgonen. - Foto: Privat
Aida efter misshandeln då en man bland annat antastade henne och försökte putta ner henne i vattnet.
2 av 4
Aida efter misshandeln då en man bland annat antastade henne och försökte putta ner henne i vattnet. - Foto: Privat
Så här såg Aida ut i början av kvällen.
3 av 4
Så här såg Aida ut i början av kvällen. - Foto: Privat
Nu söker hon tjejen som fångade gärningsmannen på bild.
4 av 4
Nu söker hon tjejen som fångade gärningsmannen på bild. - Foto: Privat

Aida blev misshandlad – söker tjejen som fotade gärningsmannen

Aida Ljungberg hade varit ute på krogen med några vänner när en främmande man antastade henne och sedan försökte putta ner henne i vattnet.


I söndags natt var Aida Ljungberg, 25, från Södertälje ute med sina tjejkompisar på nattklubbsbåten Patricia i Stockholm. Men kvällen tog en väldigt obehaglig vändning som nu gör att hon söker personerna som hjälpte henne. 

Under kvällen hade Aida och hennes vänner flera gånger stött på en man som försökt ragga på bland annat hennes väninna, men även flera andra tjejer på klubben. 

Efter att klubben stängt satt Aida utanför på ett elskåp vid kajkanten och väntade på sin taxi. Då kom mannen och hans vänner fram till henne och frågade om hon ville följa med på efterfest. 

När hon sade nej borrade mannen in sitt ansikte mellan hennes bröst. Sedan tog han Aidas mobil och väska. 

– Jag blev först jätterädd att han skulle slänga grejerna i vattnet men då försökte han istället putta ner mig i vattnet. Jag var nykter så jag lyckas få tag i hans arm och hålla fast i den, men det enda jag kan tänka på är bojarna i vattnet. Att om jag trillar och slår i huvudet i en av dem kommer jag dö, berättar Aida för Nyheter24


Mannen försökte putta i Aida några gånger till innan han till sist släppte taget. 

– När han släppt tar han mig mellan benen och skrattar. Sedan plockar han upp några ölburkar från marken som han börjar kasta på mig. En av dem träffade mig i tinningen. 

Aida lämnade då ifrån sig sin väska och mobil till ett kompisgäng från Södertälje som hon träffat under kvällen, för att kunna konfrontera mannen. Det var då som en av tjejerna i gruppen ringde polisen, men även tog en bild på gärningsmannen med Aidas mobil.

Precis efteråt rullade en piketbuss upp vid klubben och Aida berättade för polisen vad som hänt vilket ledde till att de körde fram och plockade upp mannen och körde iväg. Efter att Aida ringt polisen dagen efter kunde mannen anhållas av polis. 

– De stannade inte ens och tog en anmälan. Ingen frågade mig hur jag mådde, de bara lämnade mig, säger Aida som efter händelsen mått dåligt och haft svårt att sova. 

Aida efter mannens attack. Bildkälla: Privat

Men nu söker hon gänget, och framför allt tjejen, som tog bilden på mannen. 

– Utan dem hade han aldrig åkt dit, säger Aida till Nyheter24. 

Hon berättar att hon minns att gruppen bestod av tre eller fyra killar och två tjejer. Tjejen som tog bilden hade mörkt hår och beige jacka, den andra var blond och bar svart jacka. 

Enligt Johan Molnar, utredare vid polisen, stämmer det att en patrull tidigt på söndagsmorgonen omhändertog en man utanför Patricia. Vad mannen är misstänkt för kan han dock inte säga. 

– Vi utreder den här personen, men det är väldigt tidigt i utredningen så vi vet inte så mycket än. Just nu söker vi personer som kan ha blivit vittnen. Han är anhållen just nu men vi vet ju inte heller om det kommer kvartstå, säger han till Nyheter24. 

Rörande att polispatrullen inte stannade med Aida för att ta en anmälan vågar han inte svara på vad som kan ha skett. 

– Det vet polispatrullen som tog mannen bättre än jag, men de kanske missförstod att det fanns en målsägande i ärendet på plats. 

Känner du igen dig i Aidas berättelse? Kontakta Nyheter24 på tips@nyheter24.se. 

Blev du vittne till händelsen kan du kontakta polisens växel på 114 14. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om kvinnan som livesände chefens sexuella trakasserier.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du blivit utsatt för trakasserier på krogen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisräd i jakten på Perus presidents Rolex-ur

Bomullskrut från väst till ryska granater

Rysk import av så kallat bomullskrut har skenat i höjden sedan det stora anfallskriget mot Ukraina inleddes för två år sedan. Trots sanktioner kommer en hel del av det explosiva ämnet från tillverkare i väst, rapporterar tidningen The Wall Street Journal.

Framgångsrika vindistrikt kan bli förlorare

De känsliga vinrankorna brukar liknas vid kanariefågeln i kolgruvan för ett ändrat klimat. Upp till 70 procent av vinregionerna kan bli olämpliga för produktion om världen missar klimatmålen, enligt en studie.

Höj pensionen med 500 kronor i månaden – med enkla knepet

Tjänstepension med hög eller låg risk? Pensionsmyndighetens Monica Zettervall ger sina bästa råd för hur du ska förvalta dina pengar – beroende på hur våghalsig du vill vara.

Morgonens nyheter 30 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Minröjningen i Ukraina kan ta hundratals år

1 timme sedan
Ukraina har blivit ett av världens mest minerade länder. På ungefär 30 procent av landets yta bedöms det i dag finnas minor eller odetonerad ammunition. Röjning pågår – men det kan ta över 750 år innan marken är säker.