Fredag 7 Maj
Stockholm

Svante upptäckte nio år gammal flaskpost – nu vill han hitta Ida

Svante Lindblom, 32, hittade en flaskpost från Danmark.
1 av 3
Svante Lindblom, 32, hittade en flaskpost från Danmark. Foto: Privat
Till sin stora förvåning insåg han att det var hela nio år gammalt!
2 av 3
Till sin stora förvåning insåg han att det var hela nio år gammalt!. Foto: Privat
Nu söker han Ida, för att låta henne veta att brevet hittats.
3 av 3
Nu söker han Ida, för att låta henne veta att brevet hittats. Foto: Privat

När Svante var på en strandpromenad gjorde han en riktigt häftig upptäckt, nämligen en nio år gammal flaskpost – som hade rest ända från Danmark.

Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När Svante Lindblom, 32, var ute och badade med sin familj vid Särö, söder om Göteborg, fick han överraskning han sent skulle glömma.

Familjen promenerade längst med strandkanten och letade ved, varpå Svante såg att något satt fastkilat mellan ett par stenar. Han tittade ner och insåg, till sin stora förvåning, att det var en flaskpost.

– Jag fick direkt en häftig känsla, men sen tänkte jag att det kanske bara var någon som lagt den där, säger han till Nyheter24.

Men den häftiga känslan skulle hålla i sig. När han läste brevet insåg han nämligen att flaskan rest över hela Kattegatt, från Nordjylland i Danmark till Särö – en sträcka på 105 kilometer. Men det var inte det enda. Flaskpostens resa hade varat i hela nio år, och skickades iväg 13 juni 2008.

– Jag trodde inte att den skulle vara så gammal, konstaterar en upprymd Svante.

På lappen, som var undertecknad en Ida, stod syftet med flaskposten skrivet:

"Vi är en förskola och ett av barnen hittade nyss en flaskpost. Därför fick vi idén att själv kasta en flaskpost i bukten vid Hals hamn. Vi hoppas att de som hittar vårt brev är trevliga nog att låta oss veta när och var det dyker upp!"

Svante vill nu inte göra Ida, som gick på förskolan när brevet skickades, besviken. Han har därför lagt upp sitt fynd på Hals skolas Facebook-sida i hopp om att uppfylla hennes önskemål, att få sitt brev besvarat.

– Jag är nyfiken på om flaskposten funnits med henne, om hon tänkt "undra vad som hänt med den där flaskposten", eller om de bara glömde bort det efter två veckor och gick vidare, säger Svante.

Till vardags jobbar han som fritidspedagog själv, och brevet födde en idé.

– Det hade varit roligt att göra samma sak med mina elever, fast nu har jag inget hav i närheten. Jag fick lite pedagogiska tankar i huvudet, skojar han.

Än har varken Ida eller skolan svarat, men inlägget verkar vara väldigt uppskattat och har fått många gilla-markeringar. Såväl Svante som Nyheter24 är nyfikna på vad Ida säger när hon får reda att flaskposten äntligen kommit fram!

Mer: Robbie, 13, hittade en flaskpost – med meddelande från kokaintorskar

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du hittat en flaskpost någon gång?
Tack för din röst!
Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela