Söndag 1 Aug
Stockholm

Två misstänkta våldtäkter i Enköping – på bara en vecka

Två misstänkta våldtäkter på en vecka i Enköping. Men polisen vill ännu inte koppla dem samman.
1 av 3
Två misstänkta våldtäkter på en vecka i Enköping. Men polisen vill ännu inte koppla dem samman. Foto: TT/Google Maps
"Det är omöjligt att säga om det finns något samband, det är alldeles för tidigt" säger Christer Nordström på Uppsalapolisen till SVT.
2 av 3
"Det är omöjligt att säga om det finns något samband, det är alldeles för tidigt" säger Christer Nordström på Uppsalapolisen till SVT. Foto: TT
Nattens våldtäkt skedde vid Gustaf Adolfs-parken i centrala Enköping, bara hundra meter från platsen där förra veckans våldtäkt ska ha begåtts.
3 av 3
Nattens våldtäkt skedde vid Gustaf Adolfs-parken i centrala Enköping, bara hundra meter från platsen där förra veckans våldtäkt ska ha begåtts. Foto: Google Maps

I Enköping ska två kvinnor ha utsatts för våldtäkter under loppet av bara en vecka. Men det är för tidigt att tala om ett samband.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var under natten till onsdagen som en kvinna promenerade hem själv i centrala Enköping, varpå hon utsattes för en misstänkt våldtäkt. Brottet ska ha begåtts bara hundra meter från Skolparken där en annan kvinna attackerades i förra veckan. Men polisen kan ännu inte koppla ihop fallen.

– Det är omöjligt att säga om det finns något samband, det är alldeles för tidigt, säger Christer Nordström på Uppsalapolisen till SVT.

Nattens händelse är alltså den andra anmälda våldtäkten på en vecka i Enköping, och till skillnad från den första finns ingen misstänkt.

– Där greps en gärningsman. Han släpptes dagen efter, men är fortsatt intressant för utredningen, säger Nordström till SVT.

Händelserna till trots vill anser polisen att det är för tidigt att prata om någon misstänkt serievåldtäktsman.

– Det är omöjligt att svara på i nuläget, det är alldeles för tidigt i utredningen. Först ska det hållas ett ordentligt förhör med målsägaren i den här senaste anmälda våldtäkten. Det finns i vart fall ingen misstänkt gärningsman i det här senaste överfallet, så det går inte att säga om det finns något samband, säger Nordström till SVT.

Se mer: Ny sexdocka har "våldtäktsläge" – där hon stretar emot och säger nej

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Borde polisen lägga mer resurser på att bekämpa sexbrott?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela