Två misstänkta våldtäkter på en vecka i Enköping. Men polisen vill ännu inte koppla dem samman.
1 av 3
Två misstänkta våldtäkter på en vecka i Enköping. Men polisen vill ännu inte koppla dem samman. - Foto: TT/Google Maps
"Det är omöjligt att säga om det finns något samband, det är alldeles för tidigt" säger Christer Nordström på Uppsalapolisen till SVT.
2 av 3
"Det är omöjligt att säga om det finns något samband, det är alldeles för tidigt" säger Christer Nordström på Uppsalapolisen till SVT. - Foto: TT
Nattens våldtäkt skedde vid Gustaf Adolfs-parken i centrala Enköping, bara hundra meter från platsen där förra veckans våldtäkt ska ha begåtts.
3 av 3
Nattens våldtäkt skedde vid Gustaf Adolfs-parken i centrala Enköping, bara hundra meter från platsen där förra veckans våldtäkt ska ha begåtts. - Foto: Google Maps

Två misstänkta våldtäkter i Enköping – på bara en vecka

I Enköping ska två kvinnor ha utsatts för våldtäkter under loppet av bara en vecka. Men det är för tidigt att tala om ett samband.


Det var under natten till onsdagen som en kvinna promenerade hem själv i centrala Enköping, varpå hon utsattes för en misstänkt våldtäkt. Brottet ska ha begåtts bara hundra meter från Skolparken där en annan kvinna attackerades i förra veckan. Men polisen kan ännu inte koppla ihop fallen.

– Det är omöjligt att säga om det finns något samband, det är alldeles för tidigt, säger Christer Nordström på Uppsalapolisen till SVT.

Nattens händelse är alltså den andra anmälda våldtäkten på en vecka i Enköping, och till skillnad från den första finns ingen misstänkt.

– Där greps en gärningsman. Han släpptes dagen efter, men är fortsatt intressant för utredningen, säger Nordström till SVT.

Händelserna till trots vill anser polisen att det är för tidigt att prata om någon misstänkt serievåldtäktsman.

– Det är omöjligt att svara på i nuläget, det är alldeles för tidigt i utredningen. Först ska det hållas ett ordentligt förhör med målsägaren i den här senaste anmälda våldtäkten. Det finns i vart fall ingen misstänkt gärningsman i det här senaste överfallet, så det går inte att säga om det finns något samband, säger Nordström till SVT.

Se mer: Ny sexdocka har "våldtäktsläge" – där hon stretar emot och säger nej

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde polisen lägga mer resurser på att bekämpa sexbrott?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

1 timme sedan
Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.