Här är Leif GW Perssons teori om vad som hände på ubåten

- 13/08/2017, 17:07 -

En ubåt har sjunkit i Öresund, och en svensk journalist befaras ha blivit mördad. Här är Leif GW Perssons teori om vad som har hänt.

I fredags sjönk en i Öresund, om du vill läsa mer om det kan du läsa hela händelseförloppet här. På båten befann sig Peter Madsen, en dansk ingenjör, men den andra passageraren saknades. Svenska Kim Wall, en frilansjournalist som följde med för att skriva ett reportage, är fortfarande försvunnen. 

Kriminologprofessorn Leif GW Persson berättar för Expressen att han tror att Peter Madsen av misstag har orsakat Kim Walls död.

– Det måste ju ha hänt någonting mellan dem på den där båten och inträffat ett icke planerat våldsbrott med dödlig utgång. Det sannolika är att han har dumpat kroppen, säger Leif GW Persson till Expressen.

Och att han har försökt undanröja bevisen genom att med avsikt sänkt båten.

– Det verkar ju högst rimligt, anledningen är väl att han vill undanröja bevisning. Om ubåten är fylld med vatten kan du bara glömma det där med DNA och spår av den typen. Det kan nog bli knepigt om han håller fast vid sin historia.

Bildkälla: TT

Just nu planerar polisen att leta efter Kim Walls kropp i Östersjön eftersom att den bärgade ubåten hittades tom. Det finns fortfarande hopp om att hitta henne levande men de förbereder sig för att hitta henne död.

– Öresund är strömt. Man kommer nog försöka logga deras färdriktning och leta längs den. Det är verkligen ingen enkel uppgift, säger GW till Expressen.

Se videon om allt som har hänt i spelaren nedan!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tror du att GW har rätt?