Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sanna, 19, ska operera sin handled – på grund av kundernas slarv

Nyheter | 13/08/2017 15:27

För några år sedan började Sanna känna att hon var spänd i underarmen och smärta när hon rörde den. I höst ska hon opereras.

Du kanske har sett skyltar vid kassan i matbutiken någon gång om att man ska lägga streckkoderna åt rätt håll? Att göra det kan faktiskt förebygga skador för personalen. 

Sanna, 19, från Stockholm har haft ett extrajobb på Ica i ungefär fem år och har jobbat där på helger och under lov. För tre, fyra år sedan började Sanna känna att hon var spänd i underarmen och smärta när hon rörde den. Hon beslutade sig då för att gå till vårdcentralen, men där fick hon inte så mycket hjälp. 

– Läkaren sa att det skulle försvinna och tog fram ett paket Alvedon och sa "det här kan du äta" så det besöket var inte så givande. Men i våras tänkte jag att det fick vara nog så jag besökte vårdcentralen igen och den här gången togs jag på mer allvar, berättar Sanna för Nyheter24

Nyligen delade Sanna en bild på sin handled i en grupp på Facebook där hon berättade om en händelse på jobbet. En äldre man hade lagt varorna på bandet med streckkoderna huller om buller. 

– När han kom fram till kassan så frågade han om jag inte fick ont i handlederna när jag vrider och vänder händerna så mycket. Så jag tänkte att jag skulle ge honom en liten tankeställare så jag svarade vänligt "jo men hade du ställt streckkoderna åt rätt håll så hade jag ju inte behövt vrida och vända på handen"

Den äldre mannen blev ställd och bad om ursäkt. 

I kommentarerna under inlägget var det flera som berättade om sina egna och liknande skador. 

– Min poäng med inlägget var inte att berätta vad någon ska göra utan mer att visa varför man borde lägga streckkoderna åt rätt håll. Man kanske inte tänker på att det kan förebygga skador utan tror att det handlar om att det ska gå snabbare. Så syftet var att nå ut så fler vet varför det står så vid kassorna. 

Sanna berättar att hon inte känner av handleden så mycket när hon är ledig men efter en arbetsdag har hon ont. I höst någon gång ska Sanna opereras för sin belastningsskada. 

– Det är en ganska enkel operation, som tar kanske 15-20 minuter och läketiden är mellan tre till sex veckor. Belastningsskadan kan komma tillbaka men jag kommer gå tillbaka till jobbet om ingen rekommenderar mig att låta bli eftersom det är ett så pass roligt jobb.

Läs även: Saga Scott blev biten av ilsken häst – här visar hon upp skadorna

Har du jobbat i butik?