Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

17-åringe Anton försvunnen – kan vara i fara enligt polisen

- 14/08/2017, 11:03 -
Polisen söker efter en 17-årige Anton.
1 av 3

Polisen söker efter en 17-årige Anton.

Privat/TT/Google Maps (montage)

Anton söks av polisen med helikopter.
2 av 3

Anton söks av polisen med helikopter.

Privat

Man misstänker att mannen kan vara i fara då han är diabetiker.
3 av 3

Man misstänker att mannen kan vara i fara då han är diabetiker.

TT

17-årige Anton försvann under söndagskvällen i Härnösandsområdet och eftersöks nu av polis med helikopter.

17-årige Anton sågs senast 18.30 tiden på söndagen och är sedan dess, ett dygn senare fortarande försvunnen. Han eftersöks av polis i Härnösandsområdet, och man uppger att man tror att mannen kan vara i fara. 

Anledningen är att Anton har diabetes och enligt uppgifter vet man inte om han ätit sedan lunchtid på söndagen. Man vet inte heller om Anton har med sig sina mediciner. 

Mannens har enligt polisens signalement väldigt långt och mörkt hår som oftast är uppsatt. Han är runt 175 centimeter lång och väger cirka 80 kilo. Han ska ha burit mörkblå byxor och en turkos t-shirt. 

Han kan ha uppehållit sig på McDonald's i Härnösand på söndagskvällen. Polisen har under dagen fått in trovärdiga uppgifter om att 17-åringen tagit en buss till Coop Härnösand på måndagseftermiddagen, skriver Expressen

Detta gör att sökinsatsen koncentreras dit. Bland annat är hemvärnet och polishelikopter involverade. Även Missing People jobbar med försvinnandet

"Det är fortsatt en besvärande omständighet att Anton inte har, som det verkar, tillgång till den medicin som han behöver. Vi bedömer därför att det är fortsatt mycket viktigt att hitta honom", skriver polisen. 

Vet du något om försvinnandet eller har ett tips kan du kontakta polisen på 114 14.