Kim Walls mammas stora sorg efter beskedet

Under onsdagen bekräftade dansk polis att det är Kims kropp som har hittats. Nu uttalar sig hennes mamma för första gången.


Under onsdagsmorgonen bekräftade dansk polis att den kroppsdel som hittats i Öresund tillhör svenska Kim Wall, 30, som har varit försvunnen sedan torsdagen 10 augusti.

Nu uttalar Kims familj sig för första gången.

På Facebook skriver hennes mamma Ingrid Wall ett långt inlägg om sorgen.

"Det är med gränslös sorg och bestörtning vi tagit emot beskedet att kvarlevorna efter vår dotter och syster Kim Wall, har hittats. Vidden av katastrofen kan vi ännu inte överblicka, och mängder av frågetecken återstår att rätas ut.

Tragedin har drabbat inte bara oss och övrig familj, utan vänner och kollegor över hela världen. Under de fasansfulla dagar som gått sedan Kim försvann, har vi fått otaliga bevis på hur älskad och uppskattad hon varit, såväl som människa och vän som professionell journalist. Från världens alla hörn kommer bevis på Kims förmåga att vara en person som gör skillnad.

Hon har funnit och berättat historier från olika delar av jordklotet, berättelser som måste skrivas. Kim reste i flera månader i Söderhavet för att låta världen veta vad som händer med befolkningen på de öar som sjunker till följd av atomsprängningar. Hon lät oss följa med till det jordbävningsdrabbade Haiti, till Idi Amins tortyrkammare i Uganda och minfälten på Sri Lanka. Hon gav röst åt de svaga, de utsatta och marginaliserade människorna.

Den rösten hade behövts länge, länge än. Nu blir det inte så."

Mordmisstänkte Peter Madsen och Kim Wall träffades då Kim Wall skulle skriva ett reportage om den ubåt han själv har byggt.

Madsen hävdade först att han hade släppt av Kim under torsdagskvällen, men har ändrat sin version flera gånger. Hans nya version är att det ska ha hänt en "olycka på båten" och att han begravde Kim till havs.

Ubåts-dramat: Här är allt som har hänt


Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
Relaterat
Senaste nytt

Solna: Polisen rapporterar om polisinsats / kommendering

Swedavia inför pristak på flygplatsmat

Swedavia ska införa pristak på mat på de flygplatser som bolaget driver, däribland Arlanda och Landvetter, skriver Dagens industri.

Trafikverket efter jordskredet: "Chansa inte"

1 timme sedan
Trafikverket vädjar till pendlare som påverkas av jordskredet i Stenungsund att ha en avvaktande inställning till att ge sig ut i trafiken i början av nästa vecka. Köerna kan byggas på blixtsnabbt, säger presschef Bengt Olsson.

Emmaboda: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Lindås. Kollision mellan personbil och moped.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Kristianstad rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Kjugevägen, Bäckaskog. En motorcyklist har kört av vägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Amerikansk rymdkapsel har landat

2 timmar sedan
Efter en sju år lång rymdexpedition landade Nasas efterlängtade rymdkapsel i Utahs öken under söndagen.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.