Tisdag 20 Apr
Stockholm

Linda blev smygfotad av främmande män på tåget – ägde dem totalt

1 av 3
Linda blev då riktigt arg.
2 av 3
Linda blev då riktigt arg. Foto: Privat
Och bestämde sig för att ge igen på bästa möjliga sätt.
3 av 3
Och bestämde sig för att ge igen på bästa möjliga sätt. Foto: Pixabay

Linda Richardsson filmades av två turister på tåget. Nu hyllas hon för sättet hon sade ifrån på.

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I måndags skulle Linda Richardsson, 31, åka från sitt hem i Malmö till sitt jobb i Gävle precis som vanligt. Hon klev på tåget och slumrade till i några timmar innan hon vaknade och gick för att köpa frukost i bistrovagnen. 

När hon sedan kom tillbaka till sitt säte såg hon att två italienska turister i 30-årsåldern framför henne tittade på en bild på sin telefon. 

– Då ser jag att det är en bild på mig när jag sover de sitter och tittar på. Och jag ser hur de zoomar in på mina bröst. Jag blev helt ställd så då böjde jag mig fram och sade åt dem att radera bilden, annars skulle jag hälla mitt kaffe över dem, berättar hon för Nyheter24

När hon väl satt sig tillrätta i sitt säte igen blev hon bara mer och mer irriterad på vad de två männen gjort. När tåget så slutligen rullade in på Stockholms centralstation bestämde hon sig för att hon ville göra ytterligare en markering mot männen innan de klev av. 

Hon tog sin mobil, började filma och ställde sig så att hon blockerade vägen ut för männen. 

– Jag var så extremt irriterad att jag inte inte ens var rädd, och jag såg att de båda blev nervösa och obekväma när jag kom fram. Jag kände liksom att jag ville trycka till dem och visa att om de smyfotar mig kan jag göra samma sak tillbaka. 

Linda sade till männen att det de utsatt henne för var trakasserier och något de skulle kunna bli anmälda för. Och reaktionen lät inte vänta på sig, enligt Linda tappade de båda orden och hade väldigt bråttom att komma av tåget. 

– Det var på ett sätt tillfredställande att se dem rädda och obekväma, precis som jag blivit av det de gjort mot mig. 

Efter händelsen lade Linda upp videon på de båda männen på Facebook. Hennes inlägg har idag fått över 100 reaktioner och över 4 000 visningar. Enligt Linda har det varit 99 procent reaktioner från kvinnor som berömt henne för att hon vågade säga ifrån. 

– Jag kände att jag ville belysa att sådant här händer. Jag vet att det inte klassas som sexuella trakasserier rent juridiskt, men det är fortfarande trakasserier. Många i kommentarerna har blivit förfärade över att man som kvinna ska behöva vara orolig för att bli smygfotad på tåg 2017, avslutar Linda. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är du orolig för att bli smygfotograferad?
Tack för din röst!
Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela