Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Louise, 22, blev sexuellt utnyttjad av män i flera år

Om en månad ska Louise Amcoff hålla sin första föreläsning och biljetterna är nästan slutsålda.
1 av 3

Om en månad ska Louise Amcoff hålla sin första föreläsning och biljetterna är nästan slutsålda.

Privat

Louise gjorde nyligen en tatuering med symbol som visar att hon har överlevt.
2 av 3

Louise gjorde nyligen en tatuering med symbol som visar att hon har överlevt.

Privat

Louise tillsammans med sin hund Bella.
3 av 3

Louise tillsammans med sin hund Bella.

Privat

Nyheter | 11/09/2017 20:45

Om en månad ska Louise Amcoff hålla sin första föreläsning och biljetterna är nästan slutsålda.

För ungefär fyra veckor sedan bestämde sig 22-åriga Louise Amcoff för att börja föreläsa om sin historia om hur hon under flera år blev sexuellt utnyttjad av sexköpare. Om en månad är det dags för första föreläsningen och biljetterna är nästan slutsålda.

– Jag var nervös först och trodde inte att folk skulle komma, men nu känns det bra och jag är taggad. Även om det kommer bli jobbigt att ställa sig på en scen och berätta om hemligheten jag burit på i så många år. Men det är något jag har velat göra länge och jag vill kunna hjälpa andra och att göra något åt prostitution, säger Louise till Nyheter24.

När Louise var 14 år rymde hon hemifrån, och mötte då en man i 30-årsåldern som började tjata om sex. 

– "Kom igen tjejen" sa han och ville att jag skulle sälja sex, så jag sålde sex till honom och tänkte att det skulle vara en engångsgrej. Men det fortsatte och blev ett beroende, ett självskadebeteende, berättar Lousie och fortsätter:

– Fram tills en dag när jag var 19 år och skrev ett brev till alla män och bad dem dra åt helvete. Jag fick några återfall men tidigare hände det tre gånger per dag. 

En kväll när Louise var i 18-årsåldern spårade det ur när hon träffade en man i Sundsvall som hon hade träffat flera gånger tidigare. Han bjöd på alkohol och hade fixat tabletter som skulle "göra det skönt för kvinnor" enligt honom.

– Jag vet inte riktigt om han smusslade i mig det den kvällen men det spårade ur. Det slutade med att han kedjade fast mig i taket och misshandlade mig. Det har varit flera gånger genom åren som jag faktiskt har blivit våldtagen. 

Männen som köpte sex var inte vad en del kanske tror. Många tror, enligt Louise, att det är ungkarlstyper som bor i ettor fylla med pizzakartonger. Men var det många gånger gifta småbarnspappor köpte sex av henne. 

– En del kunde prata med mig om sina barn. Det är respektlösa och sjuka personer. En gång fick jag ett sms om att ha sex med djur, eller om jag hade några kompisar. Jag blir så äcklad när jag tänker på männen och det gör ont att det finns de tonåringar som blir utnyttjade. 

Idag är Louise undersköterska och läser kommunikationsprogrammet på högskolan för att i framtiden bli skribent och skriva om kvinnors rätt i samhället. Hon vill även ge ut en bok om sitt liv. 

– Jag vill skapa en mening med att jag blev sexuellt utnyttjad, en del säger att jag ska "släppa det" men det går inte att släppa fem år av sitt liv. Jag vet att flera unga lägger ut sig på internet och jag vill visa att det finns en väg ut. 

– Om jag går före så kanske någon annan kommer efter. Det kanske kan öppna folks ögon och om någon blir hjälpt så är jag glad. Flera föräldrar kanske tänker att det inte skulle hända deras barn, men det hände mig och jag var som vilken tonåring som helst. 

Nyligen gjorde Louise en tatuering som hon velat göra väldigt länge, en symbol som visar att hon har överlevt. 

– En symbol på att det är nu och framåt. En symbol på att människor är människor och inga ägodelar eller saker. Priceless betyder ovärderlig. Det finns ingen prislapp på mig längre, män kan inte längre köpa mig.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.