Åse, 21, hittade ovanligt djur i klädbutiken: "Jag blev jätterädd"

- 14/09/2017, 10:35

De flesta skulle nog sprungit åt andra hållet om de fick syn på det här under shoppingen...

Det är lätt att glömma bort att vi har vissa djur i Sverige, eftersom vi ser dem så sällan. Därför är det kanske inte så konstigt att man skriker rakt ut (av glädje, chock eller skräck, välj själv) när de väl kryper fram.

Det var åtminstone något som 21-åriga Åse och hennes kompis Truls gjorde under tisdagskvällen.

De skånska vännerna var i en märkesoutlet i närheten av Ikea, i Älmhult när Truls plötsligt ropade på Åse – han såg något röra sig bland kläderna. Något han själv först trodde var damm och försökte vifta bort.

– Jag blev jätterädd först, för jag trodde att han bara skojade. Men sen när han öppnade upp byxorna skrek jag till för jag var inte beredd på att se ett litet djur, berättar Åse för Nyheter24.

Åse och Truls var i Älmhult när de upptäckte det lilla djuret. Bild: Privat

Det som gömde sig bland byxorna visade sig vara en liten fladdermus

Det var första gången någonsin som Åse såg en fladdermus i verkligheten. Så fort hon fick syn på den blev hon rädd, men när den började vakna till upptäckte hon att den var väldigt söt.

Enligt Åse blev butiksbiträdet väldigt rädd och ringde sin mamma, och Åse och Truls tog på sig att rädda den lilla fladdermusen.

Men det var inte helt enkelt. 

– Jag fick hålla bort byxorna så fick min kompis ta lådan och försöka stänga in den, men vi ville inte klämma eller skada den så det blev svårt att stänga lådan, berättar Åse.

Så småningom kunde de stänga lådan. Men väl ute i dagsljuset fick den antagligen en chock och ville inte flyga iväg. Åse sträckte fram en pinne som fladdermusen klättrade upp på, till slut vågade de flyga iväg. Den var äntligen fri.

– Jag blev bara glad av att släppa den fri. Jag älskar djur så jag var glad att få hjälpa den, så den inte bara sätter där bland ett par byxor, säger Åse till Nyheter24.

Se den lilla fladdermusen i videon ovan!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du räddat ett djur någon gång?