Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sara, 20, fick obehagligt förslag: "Han ville ge mig 25 000 kronor"

Sara fick ett sms från ett okänt nummer.

Sara fick ett sms från ett okänt nummer.

Privat/Pixabay

En man skrev att de hade pratat på en dejtingsida för ett tag sedan.

En man skrev att de hade pratat på en dejtingsida för ett tag sedan.

Privat

Han ville ge henne 25 000 för att träffas.

Han ville ge henne 25 000 för att träffas.

Privat

Sara Anneflod.

Sara Anneflod.

Privat

Nyheter | 11/10/2017 20:25

Sara fick ett sms från ett okänt nummer. En man skrev att de hade pratat på en dejtingsida för ett tag sedan och ville nu ses mot pengar.

Förra veckan fick 20-åriga Sara Anneflod från Uddevalla ett obehagligt förslag från en man som skrev från ett nummer som hon inte kände till. 

Mannen skrev att de hade haft kontakt via en dejtingsida tidigare, men Sara hade ingen aning om vem det var. 

– Han skrev att jag inte skulle bli missnöjd, jag blockade honom och undrade vad det var för en stolle. Men sedan kom jag på att en bekant hade lagt upp bilder på en liknande konversation för ett och ett halvt år sedan.

Sara skrev till henne och skickade en skärmdump på sms-konversationen och fick reda på att det var samma. Sedan avblockerade hon mannens nummer och frågade varför han skrivit till henne. 


– Han svarade att han ville ge mig 25 000 kronor för att umgås och det skulle inte vara något sexuellt. Jag tyckte det var väldigt obehagligt och äckligt så jag ringde polisen och anmälde det. Polisen jag pratade med sa att det var bra att jag anmälde.

I ett svar skrev Sara att mannen kanske skulle ha använt sig av en "taktik" han kört tidigare, då han ville träffas hemma hos honom för en arbetsintervju. Det var det meddelandet som Saras bekanta hade fått. 

– Även om han uttryckligen skrev att det inte handlade om sex så kändes det som att han hade sexuella motiv. Jag menar, varför vill han köpa min tid? Idag är jag inte rädd längre, men den kvällen han skrev så var jag jätterädd.

Sara skrev sedan ett inlägg på Facebook och delade även med sig av upplevelsen i en tjejgrupp, där även en annan tjej hade varit med om samma i somras. 

– Jag ville varna andra så ingen går på det, det kanske är någon som lockas av så stor summa pengar. Vi tjejer måste värna om varandra och vara försiktiga när okända människor hör av sig.

Christer Fuxborg, som är presstalesperson på polisen i Region Väst, menar att Sara gjorde helt rätt i att höra av sig och att det går igång varningsklockor när han hör om det. 

– För oss poliser kan ju varningsklockorna ringa tidigare än för andra. En privatperson som får ett sånt här erbjudande kanske lockas att ta det där steget som den kanske inte skulle. Men den här utsatta personen har agerat bra, säger han till Expressen, som var först med att rapportera om händelsen.

TV: Eira, 22, lurade killen som trakasserade henne via sms

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du varit med om liknande?