1 av 2
2 av 2

SMHI går ut med varning – här blir det storm i helgen

Mycket stark vind och stora mängder regn kommer till Sverige under helgen. Här har SMHI utfärdat en varning.


Under helgen blir det en riktig höststorm i Sverige. Hårda vindar på upp till 23 meter i sekunden väntas, om det blir hårdare vindar än 25 meter i sekunden kommer man gå upp till en högre varningsklass. 

Den här varningen gäller västra Skåne och Halland under lördag morgon och förmiddag.

Men också över Östersjön finns på fredagen en klass 1-varning för hårda vindar. Norra Sverige över Bottenviken har också varnats för risk för kulingvindar under fredagseftermiddagen och lördagen.

Pixabay

Dessutom kan man vänta sig låga temperaturer överlag i landet under helgen, i norr sjunker temperaturen till under noll grader under lördagkvällen och på söndagen. 

Under lördag morgon kommer det regna i stora delar av landet, men molnen kommer i stora delar att lätta till kvällen. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du hösten?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.