1 av 5
- Foto: Nyheter24/TT
2 av 5
- Foto: Nyheter24
3 av 5
- Foto: TT
4 av 5
- Foto: TT
5 av 5
- Foto: TT

Det här vet vi om storbranden i centrala Stockholm

Runt klockan 05 kom larmet om storbranden vid Stureplan, i Stockholm, in. Ett 70-tal brandmän arbetar med att släcka den.


Runt 05-tiden under tisdagsmorgonen kom larmet om att en brand brutit ut på sjätte våningen i ett hus i centrala Stockholm. Brandkåren var på plats på Jakobsbergsgatan, vid Stureplan, runt 05.30.

Spridningsrisken är stor och enligt polisen har man spärrat av hela Stureplan. På plats ska det vara mellan 60-70 man, från åtta olika brandstationer, som arbetar med att släcka branden.

Släckningsarbete pågår

Räddningstjänsten vet att det brinner på taket men vet inte exakt var. Släckningsarbetet pågår, men branden ska fortfarande inte vara under kontroll i nuläget och släckningsarbetet tros ta hela förmiddagen. 


Bildkälla: Nyheter24

Stor spridningsrisk 

Till Aftonbladet säger Christer Wahlström som är ledningsbefäl för Storstockholms brandförsvar att det är spridningsrisk i hela kvarteret. 

Polisen: Stanna hemma

Två personer ska ha förts till sjukhus i samband med branden, enligt Aftonbladet. Polisen uppmanar personer som bor i närheten att hålla sig inomhus och att ha stängda dörrar och fönster. 

– Det kommer att vara avspärrat där ett bra tag. Om man jobbar i det här området tycker jag att man kanske kan jobba hemifrån idag. Av säkerhetsskäl, säger Kjell Lindgren på polisen till Aftonbladet.

Risk för gasexplosion 

I byggnaden ska det finnas en gasflaska och räddningstjänsten är oroliga över att den kan komma att explodera. Runt niotiden hördes en smäll och det ska vara en syrgasflaska som exploderat enligt räddningstjänsten, skriver Aftonbladet.

Fastigheten har genomgått en totalrenovering, och det är där H&M:s nya kedja Arket var planerad att öppna till våren 2018, skriver Dagens Industri

Se morgonens liverapportering här:


Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Bor du i Stockholm?
Tack för din röst!