Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Josefin, 21, tände värmeljus från Rusta: "Det började smälla"

1 av 3

TT/Privat

2 av 3

Privat

3 av 3

Privat

Nyheter | 13/11/2017 15:44

Josefin fick panik och hade ingen brandsläckare hemma. Direkt efteråt kontaktade hon Rusta.

Nu när vintern närmar sig kan det vara mysigt att tända några värmeljus om kvällarna. Någon som nyligen skulle göra precis det var 21-åriga Josefin, men det slutade obehagligt. 

Josefin skulle äta lunch och brukar alltid ha ljus tända när hon är hemma, eftersom det är dåligt med värme i hennes lägenhet. Efter ett tag hörde hon att det började "smälla" lite. Men eftersom det hade gjort det tidigare när hon tänt samma ljus tänkte hon inte mer på det. 

När ljuset hade brunnit ett tag och när det var ungefär en tredjedel av stearinet kvar så flöt lågan runt i ljuslyktan. Josefin berättar att det såg ut som att allt stearin brann. 


Josefin försökte släcka lågan, som var runt fem centimeter hög, men lyckades inte.

– När man får sån panik och hundra tankar snurrar runt så har man inte tid tänka så mycket. Eftersom jag inte äger någon brandsläckare ännu och det inte gick att kväva elden så jag tog ett glas vatten och hällde över, och då flammande det upp en stor eld på säkert 50 till 60 centimeter över skåpen, berättar Josefin för Nyheter24

Ljuset släcktes och inget började brinna men Josefin tror att det hade kunnat gå riktigt illa. 

– Det är ju inget man tänker på, att man ska hamna i en sådan situation när man tänder ett litet värmeljus. 


Josefin kontaktade Rusta ganska direkt efter händelsen, och de bad henne skicka in paketet för att de skulle undersöka om det blivit något produktionsfel.

När Nyheter24 når Christina Karlegran, som är presskontakt för Rusta, säger hon så här: 

– Vi tycker det är oerhört beklagligt att detta inträffat. Vi har begärt att få in ljuset och kommer att påbörja en utredning så snart vi mottagit ljuset, säger Karlegran. 

TV: Sofia, 21, planerade myskväll – men när värmeljusen skulle tändas gick allt snett

Har du varit med om liknande?