Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Isabel Boltenstern om chefen: "Jag kan inte vara tyst längre"

"Jag har länge varit rädd för honom och hur han med några enkla telefonsamtal skulle kunna förstöra mina karriär. Nu har jag nått någon form av gräns där jag högaktningsfullt skiter i om jag blir portad från den här branschen – jag kan inte vara tyst om det här.​​"
1 av 1

"Jag har länge varit rädd för honom och hur han med några enkla telefonsamtal skulle kunna förstöra mina karriär. Nu har jag nått någon form av gräns där jag högaktningsfullt skiter i om jag blir portad från den här branschen – jag kan inte vara tyst om det här.​​"

TT

Nyheter | 12/11/2017 15:04

Sportjournalisten och programledaren Isabel Boltenstern talar ut om den högt uppsatta chefen på mediebolaget MTG.

Efter #metoo-kampanjen, där flera kvinnor vittnat om sexuella trakasserier och övergrepp under hashtaggen, har vittnesmålen fortsatt ramla in. 

Nu talar sportjournalisten och programledaren Isabel Boltenstern ut om en högt uppsatt mediachef på bolaget MTG. 

Chefen har anklagats för att systematiskt kränka och utöva maktmissbruk mot sina medarbetare. Efter internutredningen stod det klart att chefen fick jobba kvar på sin post. 

Nu berättar Isabel på sin blogg om vad hon själv har blivit utsatt för av chefen. 

"Ni som följt mig de senaste åren vet att jag pratat om utmattning, härskartekniker och dåligt ledarskap. Allt bottnar i hur jag blev behandlad av den chef som nu får stanna på sin post. Den psykiska misshandel han utsatte mig (och andra) för förklaras nu som ”dåligt placerad humor”. Jag kan inte vara tyst längre."

Bildkälla: TT

Isabel berättar, i blogginlägget, om hur hon varit rädd för att tala ut om situationen på arbetsplatsen men att hon inte längre är rädd och vill berätta "sanningen"

"Jag har länge varit rädd för honom och hur han med några enkla telefonsamtal skulle kunna förstöra mina karriär. Nu har jag nått någon form av gräns där jag högaktningsfullt skiter i om jag blir portad från den här branschen – jag kan inte vara tyst om det här."

Hon och flera andra medarbetare ska ha blivit "attackerade" och kulturen på redaktionen hård. 

"Chefen hånade öppet medarbetare på redaktionen och förnedrade oss inför varandra. Han kunde under redaktionsmöten lyfta fram något från en sändning som han inte gillade för att sedan skälla ut den ansvarige personen, framför alla andra, med en äcklad blick. 

Han valde ofta ut ”lätta offer” som han attackerade inför andra, och ingen vågade säga emot eftersom risken då fanns att själv hamna i skottgluggen. Detta ledde till en kultur där man antingen skrattade med eller själv blev utsatt."

Se också videon om alla som förlorat sina jobb i och med #metoo

Läs också om Lenore som fick sjuka meddelanden efter sin lägenhetsannons

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Känner du till