Måndag 25 Okt
Stockholm

Här är Snapchat-bevisen mot Tova Mobergs ex Billy Fagerström

undefined
1 av 3
Nu har åtal väckts mot Tova Mobergs 22-åriga expojkvän. Foto: TT/Polisen
undefined
2 av 3
Bilder från ljusmanifestationen i hennes namn. Foto: TT/Polisen
undefined
3 av 3
Såhär ser konversationen från förundersökningen ut. Foto: Polisen

Nu släpper polisen bevisen som ska fälla 19-åriga Tova Mobergs mördare. Förundersökningen visar bland annat ett hotfullt Snapmeddelande.

Kommentera (14)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Mordet på 19-åriga Tova Moberg har skakat hela Sverige. Under fredagen väcktes åtal mot den 22-åriga expojkvännen Billy Fagerström och bilden av vad som verkligen hände Tova Moberg börjar klarna. 

Polisen riktade snabbt misstankarna mot expojkvännen som greps 15 maj, misstänkt för människorov. Bara timmar senare hittades Tovas kropp i en sjö i anslutning till 22-åringens hem.

Tova Moberg och 22-åringen inledde en kärleksrelation i januari 2014. Efter drygt ett och ett halvt år började 22-åringen misshandla henne fysiskt och psykiskt. Tidigare i år anmälde föräldrarna Moberg expojkvännen för misshandel, men då Tova inte ville ställa upp i en utredning lades denna ned. Samtidigt fruktade hon för sitt liv.

Nu framkommer av förundersökningen att expojkvännen i flera år har uttryckt en vilja att ta livet av Tova. Billy ska under 2015 bland annat ha sagt att han ville dränka Tova i en älv, och i mars i år hotade han med att skada Tova om de inte blev tillsammans igen.

6 maj, alltså drygt en vecka innan Tova hittades död, berättade han på Snapchat för en kompis att han "skulle må bättre om en viss person bara försvann för evigt". 

"De enda som skulle kunna få mig att må bättre vore om en viss person bara försvann för evigt", skriver expojkvännen.

Expojkvännen och personen han skickade meddelandena till hade bara känt varandra sedan mars-april i år. I polisförhör har kompisen berättat att hon fick en känsla av att 22-åringen pratade om Tova Moberg, vilket hon tyckte var konstigt eftersom de hade varit tillsammans i flera år. Därför sparade hon konversationen.

Samtidigt går det att läsa att Billy Fagerström hade kunnat "plocka den personen och sen tagit mitt eget liv", men vem personen i fråga är går inte att bekräfta.

Snapkonversationen finns bifogad i förundersökningen och kan därför komma att användas under rättegången, som ska inledas i slutet av november.

Mordet på Tova: Nya fynd stärker misstankarna mot ex-pojkvännen

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du läst om Tova Moberg?
Tack för din röst!
Kommentera (14)
Kopiera länk
Dela