#Metoo
1 av 2
2 400 akademiker i nytt upprop mot trakasserier - Foto: TT
#Metoo
2 av 2
2 400 akademiker i nytt upprop mot trakasserier - Foto: TT

2400 akademiker om sexuella trakasserier

Nu vittnar tusentals akademiker om sexuella trakasserier på arbetsplatser och i samhället.


I kölvattnet efter kampanjen #metoo mot sexuella trakasserier så är det många branscher där kvinnor har vittnat om sexuella trakasserier under egna hashtaggs. Läs om branscherna här.

Nu har också kvinnliga akademiker ställt sig bakom i en egen hashtagg. Det är 2400 akademiker som väljer att gå ut och markera mot trakasserier och övergrepp i universitetsvärlden under hashtaggen #Akademiuppropet, skriver Svenska Dagbladet.  

"Kvinnliga akademiker tvingas lämna universiteten och sina karriärer medan manliga förövare tillåts fortsätta trakassera sina kollegor och studenter. Detta måste få ett slut", skriver akademikerna i uppropet, som Svenska Dagbladet publicerade.

Texten innehåller flera vittnesmål från kvinnor som utsatts av manliga studenter och professorer.

"En välbetald professor brottade ner mig 10 gånger innan han satte sig gränsle över mina armar och tog ett strypgrepp samtidigt som han stirrade in i mina ögon. Jag visste inte om jag skulle dö nu", så berättar en av de 2400 kvinnliga akademikerna som ställt sig bakom upproret. 

Se också videon om alla som förlorat sina jobb i och med #metoo

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du följt utvecklingen av #metoo?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Ängelholm rapporterar om trafikolycka

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i olycka, Sätofta.", skriver polisen på sin hemsida.

Höjd BNP-siffra från USA

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.