Finns det någon anledning till varför man gör av med så mycket pengar på Ikea?
Nyheter24 reder ut varför du ALLTID gör av med så mycket pengar på Ikea. - Foto: TT/Shutterstock

Därför gör du alltid av med så mycket pengar på Ikea

Även om man bara skulle ha en hylla så lyckas man alltid spendera massa pengar på Ikea. Men finns det någon anledning till det?


Att gå på Ikea gillar en del, andra är inte så förtjust i varuhuset. 

Men något som de flesta nog kan hålla med om är att det är svårt att inte göra av med massa pengar när man är där. För när man går runt och letar efter hyllan man åkte dit för, så har man redan hunnit fylla vagnen med diskborstar, krukor, kuddar, tavlor, en soffa och typ ett nytt kök.

Men är det genomtänkt på något speciellt sätt för att man ska spendera mer pengar? Danska BT har skrivit om några saker som gör att man som kund vill spendera mer pengar.

Ikea verkar inte lämna något åt slumpen.

Lämna av barnen 

När du kommer till Ikea möts du av Småland, lekrummet där du kan lämna av dina barn under tiden du shoppar. För om du lämnar barnen där kan du gå runt och spendera pengar och inte bli distraherad av dina barn. 

Inga fönster 

På Ikea finns det typ inga fönster och enligt BT är det medvetet. Då kan kunderna inte avgöra hur länge de varit där och fortsätta gå runt och handla. 

Småsakerna

Har du varit på Ikea så vet du att det finns hyllor och korgar småsaker lite här och där. Då blir du påmind om att "behöver" grejerna, vilket "hjälper" till för att hjärnan ska ställa in sig på att shoppa. 

Pennan och pappret 

Har du varit på Ikea så har du sett de små pennorna och lapparna, som man kan ha för att skriva inköpslista. De hjälper dig att komma ihåg vad du ska köpa – men inte bara det. Det är ju svårare att låta bli att köpa något om du skrivit upp det, eller hur?

Den billiga maten

Att ta en korv efter en shoppingtur på Ikea är nog något många gjort. Men finns det en tanke med att maten är så billig? BT menar att det är för att man ska glömma hur mycket pengar man egentligen har spenderat, när maten är så billig och känns som ett riktigt kap. 

När allt du egentligen behövde bara var en liten hylla...

Nyheter24 ringde upp Ikea för att ta reda på hur det egentligen ligger till. Emil Eriksson som är presstalesperson menar att allt handlar om att kunden ska ha en grym upplevelse hos Ikea. 

– Det viktigaste på Ikea vi har är en upplevelse när man kommer och besöker oss. Oavsett om det är i varuhuset, på internet eller på sociala medier så vill vi alltid att kunden ska ha en fantastisk upplevelse, säger Emil till Nyheter24 och fortsätter: 

– De nämnda grejerna är genomtänkt på så vis att kunden ska ha en fantastiskt upplevelse. Småland till exempel är där man kan lämna sina barn i en timme, det är en service för våra kunder. 

TV: Paulina fick hem sin Ikea-matta – men något stämde inte

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du om att gå på Ikea?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

Explosion i Trelleborg

Någon form av explosion har skett vid en lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg, vilket Sydsvenskan var först att rapportera om.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

1 timme sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

1 timme sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

2 timmar sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

igår 23:12
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.