Molly, 5, är döende i cancer – nu vill tusentals rädda hennes liv

- 07/12/2017, 19:59 -

Femåriga Molly har en hjärntumör. Nu samlar familjen in pengar till en behandling som finns i Mexiko.

I januari började femåriga Molly hosta och ena hennes arm domnade bort. Mamma Annelie Konradsson med familj åkte in med Molly till sjukhuset men de visste inte vad som var fel. 

Bara dagar senare domnade båda Mollys armar bort och familjen bestämde sig för att åka in akut med henne. Annelie bad läkaren kolla hjärnan och då fick de beskedet. 

– Då upptäckte de en tumör stor som ett ägg. Det är väl typ det värsta du kan höra som föräldrar. Hela världen gungade under fötterna, säger Annelie till Nyheter24.

De fick beskedet den 17 januari, en tisdag, och redan på måndagen opererade Molly för första gången. Men Mollys cancer är riktigt aggressiv. 

Under året har Molly opererats två gånger, fått strålbehandling och protonstrålningsbehandling. Tumören har krymp för att sedan växa igen. 

Molly
Molly med familj. Bildkälla: Privat

Men nu ser det inte ljust ut för Molly. 

– "Nu ser det mörkt ut, nu finns det bara halmstrån att greppa efter" sa läkaren sen. Vi skickade över allt till Boston Children hospital för en andra åsikt men de gav oss samma svar. 

Nu vill familjen ta Molly till Mexiko för en behandling som inte görs i Sverige. Det finns inga garantier men familjen är redo att göra allt för Molly ska överleva.

– Man skriker och gråter men sen har man inget val än att fighta sig upp igen. Man lyckas göra det. Man blir som en björn, det är ens barn. Det finns inte på kartan att förlora henne. Vi kommer aldrig ge upp hoppet. Vi kommer söka med ljus och lykta under varenda sten i världen.

Behandlingen kommer kosta två miljoner svenska kronor. Pengar familjen inte har.

Molly
Molly. Bildkälla: Privat

Engagemanget från främlingar

Med hjälp av Julia Mjörnstedt Karlste, grundare av "Ung cancer" så har familjen nu fått in hundratusentals kronor från främlingar. Allt började med ett Instagram-inlägg.

– Jag gjorde en insamling för min kompis Erika i augusti. I samband med den insamlingen kontaktade Mollys pappa mig och vi började prata en hel del. Senaste operationen gick bra för Molly och familjen var positiv. Men i förrgår hörde Mollys pappa av sig igen och berättade om hur det såg ut nu, säger Julia till Nyheter24.

Mollys pappa hade haft kontakt med Erika som gjort en behandling i Mexiko, som varit lyckad, och pratade med Julia om det. Då frågade Julia hur de skulle finansiera det hela. Mollys pappa svarade att det skulle skrapa ihop bäst de kunde. 

– Då kände jag att jag kan ge det ett försök. 

Molly cancer engagemang
Mollys första Instagraminlägg. Bildkälla: Instagram

Nu har privatpersoner skänkt över 1,9 miljoner kronor och familjen planerar att åka ner till Mexiko och påbörja första behandlingen. Kända namn som Calle Schulman har engagerat sig och snart är de i mål. 

Mammans enda önskan

Annelie berättar att de blivit väldigt berörda över engagemanget och att familjens hopp har tänts igen. 

– Det enda som är viktigt nu är att fightas och låta Molly få sin behandling. Det som är viktigt är att hon får leva vidare och ha sina drömmar att hon får fortsätta ha dem. Hon ska bli konstnär och läkare. Vill hon bli både och så ska hon fan få det. 

Se också videon om 18-åringen som uppfunnit en BH som kan upptäcka bröstcancer

Läs också om Björn som lyckades samla ihop tillräckligt med pengar för att ta med ungdomar till Liseberg

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.