Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sofie, 25, blev utsatt för övergrepp av hotellets läkare på semestern

- 04/01/2018, 17:33 -
När Sofie blev utsattes för ett sexuellt övergrepp förvandlades drömsemestern till en mardröm.
1 av 2

Sofie åkte på vad hon trodde skulle bli sin drömsemester.

TT/Privat

Sofie utsattes för ett sexuellt övergrepp av hotellet hon befanns sig på egna läkare.
2 av 2

När hon plötsligt blev magsjuk och sedan utsattes för ett sexuellt övergrepp av hotellets egna läkare.

TT

Sofie Norlin, 25, blev utsatt för sexuellt övergrepp på Kreta av hotellets egna läkare. Efter övergreppet ville Sofie bara åka hem, något som inte var möjligt.

Det som skulle bli en drömsemester på Kreta för Sofie Florin, 25, och hennes sambo förvandlades snabbt till en mardröm. 

När Sofie plötsligt blev magsjuk rådde hotellpersonalen henne att gå till läkaren på hotellet. Läkaren låste dörren och såg till att hennes sambo befann sig på hotellrummet. Sedan utsatte han Sofie för ett sexuellt övergrepp.

– Han höll fast mig men jag lyckades komma loss. Han hade låst rummet men till slut lyckades jag komma ut. Jag sprang till toaletten och låste in mig innan jag samlade mig nog för att ta mig till min sambo och berätta om vad som hänt, säger Sofie till Nyheter24. 

Hon och sambon bestämde sig för att gå och prata med personal på hotellet. Enligt Sofie så bad hotellet, till hennes förvåning, dem inte att polisanmäla händelsen utan att vänta på hotellrummet så skulle de lösa allt. 

Paret gick till hotellrummet och väntade men bestämde sig dagen efter för att i alla fall polisanmäla. Med hjälp av en av TUI:s, resebolaget de åkte med, guider. 

– De på hotellet ville bara tissla och tassla. Vi hörde inget mer från dem efter det. Vi fick ta kontakt med en brittisk guide och vi bestämde oss för att åka till polisstationen tillsammans eftersom vi inte alls hittar. 

Inte nog med att Sofie var otroligt traumatiserad av händelsen så var hon också fortfarande väldigt sjuk. Hon kontaktade TUI för att få en resa hem. Hon hade köpt deras reseförsäkring och tänkte att den skulle räcka. 

Övergrepp läkare
Bildkälla: TT

Men enligt Sofie kunde inte TUI ordna en resa hem utan kunde bara erbjuda ett annat hotell, som dessutom var i sämre standard. 

– Det kändes som att de bara ville att vi skulle stanna kvar och låtsas som ingenting. De sa "det viktigaste för oss är att ni stannar och njuter av er resa" Jag låg ju bara på rummet och grät och mådde jättedåligt. 

Både Sofie och hennes sambo var förtvivlade över att hotellet inte gjort något och att de inte fick åka hem. 

När paret kommit hem till Sverige efter en semestern som varit allt annat än det den skulle vara så fick de en ersättning från TUI på 800 kronor för de två dagar hon legat i sängen och 600 kronor för missade aktiviter. 

För att få ut mer på försäkringen hade ett bättre sjukintyg behövts. Men besöket blev, på grund av övergreppet, avbrutet och den nya läkaren kunde inte så bra engelska. 

– Jag har ett intyg på att jag var sjuk och vilka symptom jag hade. Men just för att det inte står att jag ska vara sängliggande så räckte det inte. Jag har en polisanmälan och övergreppet gav ju psykisk sjukdom. 

Till Nyheter24 säger TUI:s presstalesperson Nora Aspengren att de känner till händelsen men att de inte kan kommentera den. Hon säger också att de har rutiner för sådana här händelser. 

– På en väldigt stor nivå har vi beredskapsplaner för alla olika scenarion på alla våra destinationer och mot sådana händelser har vi nolltolerans. Och vi har rutiner på det.

Om försäkringen säger Nora Aspengren att den bedöms individuellt och olika i varje fall. 

– Den värderingen är något som måste tas där och då.

Hon kunde kommentera om läkaren jobbar kvar på hotellet utan säger att de hanterar processen internt just nu. 

Se också videon om Joseph Boston, 18, misstänks för sexuella övergrepp mot 50 barn

Läs också allt om gruppvåldtäkten i Fittja

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.