Christopher nekades plats på Talang på grund av funktionsnedsättning-
1 av 2
14-åriga Christophers drömmar slog in när han meddelades att han skulle få vara med på audition på Talang. - Foto: TT/Privat
TV4 nekade Christopher sin audition.
2 av 2
Men bara 4 dagar innan han skulle få framföra sin sång, drog sig TV4 ur. - Foto: Privat

Christopher nekades av Talang – de ville inte ha "två av samma sort"

Christopher, 14, blev överlycklig när han antogs till audition hos tv-programmet "Talang". Men fyra dagar innan inspelningen meddelade TV4 att de ångrat sig – de hade redan en deltagare med funktionsnedsättning och ville inte ha två av "samma sort".


När 14-åriga Christopher fick veta att han blivit antagen till TV4 -programmet blev han överlycklig, berättar mamma Jenny Pålsson.

– Christopher lever och andas för musik, säger Jenny till Nyheter24

Christopher föddes en sjukdom som innebär att han är gravt synskadad, autistisk och lätt förståndshandikappad. 

– Detta hindrar inte honom att spela piano/synth och sjunga nästan varenda lediga stund på dygnet. Att uppträda inför stor publik är hans största dröm.

Förra våren skickade Christophers pappa en video till TV4s underhållningsprogram Talang. 

– De blev eld och lågor och Stoffe var helt överlycklig, säger mamma Jenny. 

Christopher jobbade på framträdandet hela sommaren

Ett foto av Christopher. Bildkälla: Privat

Under sommaren hade Jennys man Patrik Pålsson kontakt med TV4. Bolaget ville att låten som Christopher skulle framträda skulle ändras till en ballad, så pappa Patrik kontaktade en studio där de tillsammans lade över 19 timmar på att ändra låten. Låten skickades slutligen till Kanada för att få till det perfekta soundet. 

– Vi fick skickat datum och program till oss och vi bokade biljetter till familj och släkt i publiken, hotell till alla i Stockholm och tågbiljetter både bokades och betalades, förklarar Jenny. 

Nekades för att "Talang" inte ville ha två av samma sort

Fyra dagar innan familjen skulle befinna sig på audition ringde en kvinna från TV4 och meddelade att Christopher inte kommer med.

– Anledningen var att ett annat barn med "speciella behov" varit på audition samma dag och gått vidare och två av samma "sort" kan inte gå vidare, berättar Jenny. 

– De berättade också att Christopher skulle få åka på audition om han ville, men att juryn oavsett skulle tacka nej och sen klippa bort honom, Christopher var så otroligt ledsen och besviken, fortsätter hon. 

Jennys Facebookinlägg har delats av tusentals

Jenny förklarade händelsen i ett Facebookinlägg som delats av nästan 1700 personer. i inlägget delar hon även med sig av mailkonversationer som bekräftar att Christopher antagits för audition. 

"Detta är diskriminering! Det ska inte spela någon roll om man ha speciella behov. Men så här jobbar TV4. Allt för "bra" tv!" skriver hon i inlägget. 

I kommentarerna rasar människor över tv-programmets behandling av Christopher.

"Så otroligt vidrigt av TV4! Usch!"

"Men herregud! Jag vill tro att det är en lögn. Så vedervärdigt gjort av TV4!"

"Fy farao vilka människor det finns. Jag mailade tv4 med en gång. DISKRIMINERING på hög nivå."

TV4 ber om ursäkt

TV4 har nu bett om ursäkt för händelsen och förklarar att produktionen hade tekniska problem vid inspelningstillfället vilket gjorde att de drabbades av förseningar och därför blev tvungna att avboka flera tilltänkta deltagare.

"Vi ser mycket allvarligt på detta och det är oerhört olyckligt att någon inom produktionen formulerat sig på det här sättet. Vi är övertygade om att ingen gjort det av illvilja eller med avsikt att såra någon men oavsett är det inte acceptabelt och vi ber verkligen om ursäkt för det och det har vi även pratat med Christophers föräldrar om när det kom till vår kännedom." skriver Lotta Andersson, exekutiv producent för "Talang", enligt Expressen.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tittar du på Talang?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

1 timme sedan
Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.