Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så påverkas busstrafiken i Stockholm under onsdagen 17 januari

- 17/01/2018, 10:27 -

På grund av ett statsbesök från Islands president Gudni Johannesson och landets utrikesminister Gudlaugur Thor Thordarsson i Stockholm kommer busstrafiken att påverkas under onsdagen. Här är de förändringar som kommer att ske.

Idag är Islands president Gudni Johannesson och landets utrikesminister Gudlaugur Thor Thordarsson på besök i Stockholm. De kommer att stanna här till fredag, men det är idag som trafiken i huvudstaden kommer att påverkas mest.

Främst handlar det om bussar och bilar.

– Just i morgon vid lunchtid skulle jag definitivt rekommendera att man undviker att ta bilen till City, säger Anna Westberg, Stockholmspolisens presstalesperson, till Stockholm Direkt.

Förändringarna kommer att pågå ungefär mellan klockan 10.40 och 13.45, enligt SL:s hemsida.

Bussar Stockholm
Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Orsaken till att vägar stängs av från cirka klockan 13.00 är att en hästkortege ska åka genom staden – från Hovstallet till Kungliga slottet.

Om du vill åka tunnelbana så bör du inte drabbas av några inställda avgångar då avstängningarna inte påverkar den trafiken. Däremot kommer bussarna i city att köra lite annorlunda under några timmar.

Se nedan för ändrade hållplatser och busslinjer som påverkas:

Förändringar för innerstadsbussar på onsdag
Bildkälla: SL:s hemsida

Se även klippet när ett par har sex på en busshållplats – mitt på dagen:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Brukar du åka kollektivt?