Torsdag 9 Dec
Stockholm

Drömmer du ofta återkommande drömmar? Det här betyder det

Kvinna som drömmer
En av den vanligaste återkommande drömmen är att känna sig jagad. Foto: TT

Har du vaknat någon gång från en dröm och undrat vad den betytt? Ibland kan den vara så stark och klar att det känns verkligt. Ofta kan man ha återkommande drömmar. Här är de tio vanligaste.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det sägs att varje person har fem drömperioder varje natt som varar i cirka 15 till 40 minuter. 

Vissa drömexperter menar att drömma är ett vis att bearbeta det som har hänt under den vakna tiden. Medan det finns andra drömexperter menar att hjärnan fantiserar fritt när vi sover. 

Därför kan det bli helt galna drömmar ibland. 

Många människor drömmer samma typ av drömmar med liknande tema. Så kan man tyda vad en återkommande dröm betyder?

Drömexperter har funnit många likheter i personernas livssituation när de drömt en specifik dröm och kan därför tyda de vanligaste drömmarna.

20 procent av jordens befolkning har någon gång drömt om tentor.

Här är de tio vanligaste återkommande drömmarna:

Stressen inför tenta

Alla som har pluggat på högskola eller universitet vet hur stor pressen och stressen är innan en tenta. Man lever och andas tentaplugga och drömmer ofrivilligt om det.

20 procent av jordens befolkning har någon gång i sitt liv haft en tentadröm. Men vad betyder drömmer? Experter tyder att ditt självförtroende inte är på topp.

Det finns ingen toalett i sikte

Att drömma om att du inte finner en toalett när nöden är framme ska betyda att du ibland kan känna att andras behov kommer före dina egna. Att inte finna en toalett ska alltså vara en metafor för detta.

Du kommer för sent

Stressen över att komma försent till skolan eller jobbet är inte rolig. Drömmen kan representera din oro och ångest över att livet ska ta en ny riktning eller att tiden rinner mellan fingrarna för att få klart ett projekt.

Du är naken offentligt

Drömmer du att du är naken och en folkmassa ser dig? Då kan det betyda att du känner dig felaktigt utpekad på jobbet eller privat. Men om du däremot ser en naken person och känner dig illa till mods betyder det att du är orolig över att avslöja en person.

Dina tänder faller ut

Att ramla och slå sönder tänderna eller att tänderna faller ut är kanske den vanligaste återkommande drömmen. Om du drömmer det kan du lida av ångest kring ditt utseende och hur människor uppfattar dig.

Faller fritt

Den klassiska – vaknar upp i panik då man tror att man faller. Att falla i sin dröm kan vara tecken på rädsla eller ångest inför en viss situation. Om du däremot inte blir rädd för fallet utan njuter kan det betyda att du är känslomässigt stabil och orädd inför förändring.

Du blir jagad

Drömmer du att du blir jagad av någon eller någonting? Då kan det betyda att du försöker fly från någonting i ditt liv som skapar rädsla eller något som du ångrar.

Många drömmer att de blir jagade.

Du flyger

Känslan av att sväva eller flyga kan vara riktigt härlig och om du drömmer det är det positivt. Det betyder nämligen att du känner att du åstadkommit någonting och känner dig lugn.

Döden

Att drömma att någon annan dör kan vara det värsta som finns men det behöver inte betyda något negativt. Döden symboliserar slutet på en relation, eller att ett nytt kapitel inleds i ditt liv.

Du drömmer om bebisar

Att drömma om bebisar behöver inte betyda att du är sugen på tillskott utan det innebär starten på någonting nytt.

Drömmer du mycket?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela