En mamma och dotter försvann från asylboende i Sävsjö
Onsdagen 28 februari anmäldes en mamma och hennes dotter försvunna. Nu har de hittats, och mamman dödförklarades på sjukhus. - Foto: Montage TT

Familjen som försvann i Sävsjö hittade – mamman död

Den familj som under onsdagseftermiddagen anmäldes försvunnen har nu återfunnits. Två barn vårdas på sjukhus och mamman uppges avliden. Det är ännu oklart hur familjen hamnade ute i kylan med knappt några kläder på sig.


Det var sent under onsdagskvällen som en mamma och hennes 8-åriga dotter från ett asylboende i Sävsjö, Småland, anmäldes försvunna.

Runt 03-tiden natten till torsdag hittades kvinnan och dottern kraftigt nedkylda i ett skogsområde, söder om väg 127. 

De fördes med ambulans till sjukhus men mammans liv gick inte att rädda. Dottern vårdas nu på intensiven och kommer så småningom förflyttas till barnklinik. Detta uppger Aftonbladet.

Enligt polisen hade mamman och dottern setts senast under onsdagseftermiddagen, gåendes vid riksväg 27. Polisens presstalesperson Thomas Agnevik uppgav att de ska ha varit väldigt dåligt klädda, till och med barfota.

Tidigare under onsdagen hade även kvinnans 9-årige son hittats utomhus av polisen. Även han vårdas nu på sjukhus.

När anmälan om försvinnandet inkom var tanken att polisen skulle få hjälp av en helikopter från Göteborg, för att söka efter familjen. Helikoptern hann dock aldrig så långt utan var tvungen att vända på grund av väderleken.

– Det hade varit bra att kunna söka från luften. Vi får se om vi kan få hjälp igen imorgon bitti, sa Agnevik då till Aftonbladet.

Mamman lämnar efter sig två barn i 8- och 9-årsåldern som nu vårdas på intensiven.

Det är ännu oklart varför familjen befann sig ute vid vägen i kylan, och polisen misstänker inget brott, uppger Aftonbladet.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hörde du talas om försvinnandet tidigare?
Tack för din röst!