Ubåtsfallet
Kim Madsen - Foto: TT

Peter Madsens älskarinna talar ut i dokumentären om Kim Wall

I höstas sänktes Kim Walls kropp till havs. Peter Madsen erkände att han styckade hennes kropp på hans egenbyggda ubåt Nautlius. Nu talar hans älskarinna, Deidre King ut i den nya dokumentären Ubåtsfallet.


Mordet på Kim Wall har chockat och diskuterats mycket. Nu släpps en dokumentär om mordet på Kim Wall – Ubåtsfallet. I dokumentären får man följa med från Kim Walls försvinnande till Peter Madsens åtal.

10-11 augusti befann sig Kim Wall ombord på Peter Madsens egenbyggda ubåt Nautilus. Madsen påstod att han släppte av henne på en ö utanför Köpenhamn. Efter det att hon hittades styckad har Madsen ändrat sin historia många gånger utefter vad polisutredningen kommit fram till.

Peter Madsen åtalades för mord, brott mot griftefriden och sexualbrott i januari i år. Åklagaren yrkar på livstids fängelse eller förvaring, alltså inlåsning på obestämd tid.

Peter Madsen

Det är sedan tidigare känt att Madsen brukade ta med kvinnor till ubåten för att ha sex och att hans fru kände till det.

I dokumentären Ubåtsfallet berättar Peter Madsens älskarinna, Deidre King, om sina och Madsens långtgående planer på att bege sig ut med ubåten dagen efter Kim Walls försvinnande.

– Jag lärde känna Peter Madsen för 15-16 år sedan. Direkt när man lärde känna honom så drogs man till honom. Och jag upplever också att andra kvinnor drogs till Peter Madsen på grund av hans intellekt och energi. Och det gjorde jag också, säger Deidre King. 

Peter Madsens egenbyggda ubåt Nautilus

Peter föreslog den 8:e augusti att de två skulle ut och segla fredagen den 11:e augusti klockan 10:00 på förmiddagen.  

Han skriver i ett sms till Deidre King "Natilus är i toppform och rengjord. Ska vi inte ut och åka tillsammans? Jag vill också väldigt gärna ge dig ett par skor. Om du saknar något annat, parfym, strumpbyxor, läppstift så kan jag nog hjälpa dig".

– Peter säger alltså att vi ska ut och shoppa och då fattar jag att vi under en längre tid ska vara på flera olika platser tillsammans. Då förstår jag inte att det är något på gång men nu senare så har jag börjat tänka. Vad skulle det här egentligen betyda?, säger Deidre King i dokumentären.

Ubåtsturen med Madsen blev aldrig av eftersom det var den dagen han seglade iväg med Kim Wall.

Läs mer om det hemska mordet på Kim Wall här.

Se intervjun med älskarinnan i klippet ovan.

Dokumentären Ubåtsfallet sänds på söndag den 4 mars klockan 22:00 på Kanal 5.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!