Kenneth Gärdestad
Efter en tids sjukdom så avled Kenneth Gärdestad under lördagsmorgonen. - Foto: TT

Kenneth Gärdestad, 69, är död – avled efter en tids sjukdom

Låtskrivaren och artisten Kenneth Gärdestad, 69, har avlidit efter en tids sjukdom uppger hans familj.


Låtskrivaren och artisten Kenneth Gärdestad, 69, har gått bort i sviterna av sin cancer. Det bekräftar Kenneths familj, skriver Expressen.

Kenneth har genom åren skrivit och spelat sin väg in folkets hjärtan och har nu efter en tids sjukdom gått bort. Han avled på lördagsmorgonen.

Det går aldrig att förbereda sig

De senaste tiden har Kenneth fått vård på sjukhus och tidigare under lördagsmorgonen så ringde vårdpersonalen familjen och berättade nyheten.

– Vi har sett vartåt det gick men det går aldrig förbereda sig, säger sonen Christofer Gärdestad till Expressen.

Blev inlagd för några veckor sedan

– Man har hoppats att det ska vända och det har funnits perioder då det varit bättre. Men det senaste halvåret eller sedan förra sommaren har det känts som det har gått åt fel håll, säger Christofer till Expressen.

Han fortsätter:

– Det här sista året har varit underbart för pappa, han har fått så mycket uppskattning från så många olika håll, säger Christofer Gärdestad.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

1 timme sedan
USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.