Martin Timell åtalas för våldtäkt.
Martin Timell nekar till brott och kommer inte att uttala sig enligt hans advokat Hanna Lindblom. - Foto: TT

Timells advokat förvånad över åtalet: "Väldigt gamla uppgifter"

Martin Timell och hans advokat Hanna Lindblom är förvånade efter åtalet om våldtäkt. Timell nekar till brott och kommer inte att uttala sig i media. Lindbom menar att det gått väldigt lång tid sedan händelsen och att vittnesuppgifterna är tio år gamla.


Kammaråklagaren Anna Bengtsson har väckt åtal mot TV4-profilen Martin Timell för en våldtäkt som skedde år 2008 på en jobbfest.

Dådet ska ha skett i en badtunna då Timell ska ha stuckit handen innan för sin kvinnliga assistents bikinitrosor.

Martin Timells advokat Hanna Lindblom är förvånad över att Timell åtalas för våldtäkt. Hon menar att det är väldigt längesedan händelsen ägde rum och att det är tio år gamla vittnesuppgifter.

– Han kommer inte att uttala sig i media och nekar till brott, berättar Timells advokat Hanna Lindblom till Aftonbladet.

Hanna Lindblom är kritisk till åtalet eftersom det är längesedan och att åklagarens vittnesmål har påverkats av media. Hon tycker att det ska bli intressant vilken bevisning åklagaren kommer att lägga fram vid rättegången.

Den 14 oktober 2017 gick Lulu Carter till attack mot Martin Timell på Instagram. Hon kallade Martin för "Sveriges Harvey Weinstein", och syftade då på Hollywoodproducenten Weinstein som anklagats för flera sexuella övergrepp. 

Flera av Timells tidigare kollegor vittnade den 20 oktober 2017 om sexuella trakasserier, rasism, homofobi och sexism. Senare den 23 oktober bröt TV4 alla samarbeten med Timell och han är inte längre en av deras största profiler. 

Den 30 oktober kom det fram att Timell stoppat sin hand innanför en kollegas bikinitrosor under en jobbfest 2008 och han ha gett henne högre lön för att hon skulle hålla tyst. Han polisanmäldes för våldtäkt.

11 november talade Timell ut och förnekade alla anklagelser.

TV4:s utredning av Timell blev klar den 23 november och det visade sig att han borde ha fått sparken tidigare han vad han fick.

Läs mer om Martin Timell:

Åklagarens beslut – Martin Timell åtalas för våldtäkt

Utredningen av Martin Timell är klar – det här visar den

Elisabeth Massi Fritz om våldtäktsanklagelserna mot Martin Timell

Så lever Martin Timell efter våldtäktsanklagelserna

Se mer i klippet ovan.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du följt fallet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Sex yrken med månadslön på över 40 000 – och liten konkurrens

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

"Resultat efter två trafikkontroller.", skriver polisen på sin hemsida.

Lycksele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Resultat efter trafikkontroll på Burträskvägen, Tjärn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

1 timme sedan
Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

1 timme sedan
Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

1 timme sedan
De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.