Stockholm

Så lever Martin Timell efter våldtäktsskandalen

Martin Timell är hemma igen efter skandalen.
1 av 2
Martin Timell är tillbaka i Sverige – nu avslöjar vännerna hur hans liv ser ut idag. Foto: Johan Engman/TT Bild, Robin Haldert/TT Bild.
Martin Timell har varit programledare i "Äntligen hemma" sedan 1997.
2 av 2
TV4 avbröt allt samarbete med Martin Timell. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

TV4-stjärnan och "Äntligen hemma"-profilen Martin Timell är tillbaka i Sverige efter att han flydde landet.


Läs mer

Det har inte direkt varit Martin Timells höst. TV4-stjärnan och "Äntligen hemma"-profilen har anklagats för sexuella trakasserier och polisanmälts för våldtäkt. Han har fått sparken från TV4, som dessutom strukit alla program där han medverkar från tablån. 

TV4 bröt allt samarbete med Martin Timell. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Timell, som fyllde 60 år den 13 november, flydde landet för att komma ifrån medias jakt på honom. Det blev en lång resa till ett lyxresort på Seychellerna. 

Nu är Martin tillbaka i Sverige och den hårda verkligheten – och för Stoppa Pressarna berättar Martins vänner om hur den tidigare folkkära profilen nu har isolerat sig totalt. 

– Han pratar knappt med någon längre. Jag tror att han mår enormt dåligt, jag menar, vad ska han göra nu? Flytta till Spanien och bli pensionär?, säger en av Martins vänner till Stoppa Pressarna.

Källan fortsätter: 

– Martins karriär är över och han är paria överallt. Det är klart att han är djupt deprimerad och ska jag vara ärlig tycker jag synd om honom, trots att jag vet att han har varit ett svin mot så många människor omkring honom.  

Ett ögonvittne som sett Timell på Östermalm i Stockholm berättar för Hänt Extra att han såg "stressad, sammanbiten och jagad ut". 

Det här har hänt kring Martin Timell efter #metoo: 

14 oktober 2017
Lulu Carter, som jobbat med Timell på "Äntligen hemma", går till hård attack mot Timell på Instagram. Hon kallar Martin för "Sveriges Harvey Weinstein", och syftar då på Hollywoodproducenten Weinstein som anklagats för flera sexuella övergrepp. 

20 oktober 2017
Flera av Timells tidigare kollegor vittnar om sexuella trakasserier, rasism, homofobi och sexism. I en intervju med Expressen säger Timell att han ska ta hjälp av en terapeut.

20 oktober 2017

Lulu Carter berättar om det övergrepp Timell ska ha utsatt henne för. Hon gör även klart att hon inte kommer att acceptera hans ursäkt. 

23 oktober 2017
TV4 avbryter allt samarbete med Martin Timell, som varit en av deras största profiler i flera år.

30 oktober 2017
Martin Timell polisanmäls för våldtäkt. Under en jobbfest 2008 ska Timell ha stoppat in sin hand innanför en kvinnas bikinitrosor. Kvinnan ska även ha fått högre lön för att hålla tyst om övergreppet. 

11 november 2017
Martin Timell förnekar och tillbakavisar alla anklagelser om våldtäkt. 

23 november 2017
TV4:s utredning av Martin Timell blir klar. Bland annat visade utredningen att Timell borde ha fått sparken tidigare än vad han fick. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

SVT har valt att ha kvar Martin Timell på sin sajt – här kan du läsa mer om varför.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.