Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det här var de populäraste gymnasieinriktningar 2017

Nyheter | 23/03/2018 22:26

Vilka gymnasieinriktningar var populärast? Och vilka mindre? Se hela listan på vilka gymnasieinriktningar som var mest omtyckta 2017. Finns din med på listan?

Om du gått gymnasiet så kommer du ihåg känslan när man slutade nian. Det där förbaskade valet. Vilken inriktning ska jag välja?

Gillar jag naturkunskap eller kanske vill jag gå estet för att bli skådespelare eller musiker? Det pirrade i magen men var också ganska jobbigt – det är ju ett stort beslut. Många gånger kanske man valde den inriktning som de flesta gjorde.

Psst.. Har du inte valt inriktning ännu så kolla in denna lista: Här är jobben som har hög lön, kort utbildning och är lätt att få

Eller så kan du se vad alla andra verkar välja.

Gymnasium.se har sammanställt en lista över vilka gymnasieinriktningar som var populärast under 2017. Både högskoleförberedande och yrkesförberedande.

Vilka inriktningar tror du hamna på topp tio? Kanske den du gick eller ska välja?

Inriktning gymnasium
Bildkälla: TT

Den absolut populäraste inriktningen som personer sökt 2017 till gymnasiet var naturkunskap. Även 2016 kom naturinriktningen på första plats. 

2016 kom juridik på plats två. 2017 kom juridik istället på plats fem och stylist tog sig högre upp på listan och tog platsen. 

Allra längst ner på listan kom samhällsvetenskap och musik. 

Här är hela listan:

1. Naturkunskap

2. Stylist

3. Ekonomi

4. Beteendevetenskap

5. Juridik

6. Estetik och media

7. Frisör

8. Djur

9. Musik

10. Samhällsvetenskap

TV: Snart måste alla som går på gymnasiet ha estetiska ämnen

Läs också om vilket gymnasieprogram som har högt poäng

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Gick du något av de mest populära?