Stockholm

Fyra sjukt udda jobb – med oväntat bra betalt

Udda yrken
Ja vad tjänar egentligen en astronaut?. Foto: TT & Pixabay

Har du någonsin undrat hur mycket till exempel en astronaut tjänar? Vi har svaret.


Läs mer

Varje år sprids det listor på hur mycket politikerna tjänar i alla partier, eller så får man höra vilka de tio bäst betalda yrkena kommer att vara nästa år. 

Lite tröttsamt va?

Istället så har Nyheter24 för omväxlingens skull samlat några sjukt udda yrken. Nu får du äntligen reda på hur mycket till exempel en astronaut tjänar!

Privatdetektiv

Förstoringsglaset, ett måste i en detektivs arsenal. Bild: Pixabay

Vi har alla hört historierna om privatdetektiven Sherlock Holmes som tillsammans med sin kompanjon John Watson färdades mellan mystiska brott och mysterier. Privatdetektiver som anlitas för att snoka reda på hur saker och ting egentligen kan ha gått till. 

Men hur många kulor får man in per år då? Jo! 27 400 kronor i månaden, enligt Framtid. Vilket landar på hela 328 800 kronor om året.

Luktbedömare

Luktbedömare. Bild: TT

Kanske inte det vanligaste yrket man hör någon droppa på någon hemmafest. Så vi förstår om det råder lite förvirring om vad en luktbedömare egentligen gör.

Long story short: De bedömer lukter. En arbetsdag så kan det vara att de bedömer en ny deodorants lukt eller kanske hur en ny läsk luktar. Vissa arbetsdagar kan minst sagt vara trevligare än andra det vill säga. Heh.

Jobbar du som en luktbedömare i USA så kan du dra in cirka 289 345 kronor om året.

Gosproffs

Kelgrisar. Bild: Shutterstock

Vi har alla varit där någon gång. Söndagmorgon, ensam, ångest, allmänt trött på det mesta och det enda man vill är att gosa med någon som säger att allting kommer att ordna sig.

Nu finns lösningen. Det finns nämligen människor som ägnar sig till att gosa med folk i behov av lite närhet och värme. Häftigt va?

Det är lite svårt att få fram statistik på vad ett gosproffs tjänar men Samantha Hess, förklarade, i en intervju med The Guardian, att hon kan tjäna upp till 59 522 kronor i månaden. Vilket renderar i 714 264 kronor om året! WOW.

Astronaut

Vår egna Christer Fuglesang i rymden. Bild: TT

Kanske ALLAS dröm efter att man hade tittat igenom filmen Armageddon för första gången. Hur de coola astronauterna gick mot rymdfarkosten i slowmotion. För att sedan, mot alla odds, rädda världen från en säker utplåning. 

Nu så ingår inte att rädda världen i astronauternas arbetsbeskrivning, men att hänga uppe i luften är ju i sig en himla häftig grej. En så pass häftig grej så att man kan få stålar för det också!

Enligt NASA så tjänar man som astronaut olika beroende på vilken nivå i lönestegen man är på. Den första kallas för GS-11 och där tjänar man 545 836 kronor per år. En astronaut som är på den sista steget, som heter GS-14, kan tjäna så mycket som 1 195 127 kronor om året. Inte dumt det inte.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.