En man cyklade i över 100 km/h i Linköping under måndagen. Polisen stoppade honom.
En cyklist i Linköping cyklade i över 100 km/H i Linköping den 26 mars - Foto: TT/Montage

Man cyklade i 100 blås – stoppades av polisen

Det var den 26 mars som polisen upptäckte en man som cyklade i nästan 100 kilometer i timmen. Så fort att de behövde ingripa för både mannen och samhällets säkerhet.


Vid niotiden den 26 mars var polisen i Linköping med om en relativt ovanlig händelse, en man kom nämligen cyklandes i nästan 100 kilometer i timmen.  

Det var när mannen, som är i 40-årsåldern, var på väg till jobbet som han ska ha haft så bråttom att han kom upp i en hastighet av 98 kilometer i timmen på sin elcykel, varpå en polisbil fick syn på mannens vansinnesfärd och förstod att de inte kunde låta den fortsätta. 

Och till polisernas förvåning så kom de upp i hastigheten 98 kilometer i timmen innan de lyckades stoppa mannen, skriver Linköping News.

Polisen har även kommenterat händelsen för tidningen.

– Det var livsfarligt, sannolikt har cykeln även en ram som inte är byggd för hastigheten och så hade den bromsar som inte fungeradesäger Björn Goding som är förundersökningsledare på polisen region Öst, till Linköping News.

Mannen på cykeln verkade dock vara van vid att komma upp i de hastigheterna och ska enligt polisen till sitt försvar ha sagt att han hade bra kontroll på cykeln och att han hade en mekanisk broms som fungerade. 

Polisen i sin tur godtog inte den ursäkten utan beslagtog elcykeln som hade två olika batterier, ett på 1 000 watt och ett på 4 000. Vilket kan jämföras med en vanlig elcykel som normalt ligger på runt 250 watt. 

– Vi har beslagtagit cykeln och den kommer att testas av trafikinspektörer hos oss, säger Björn Goding.

Om det blir något straff för mannen? Förmodligen, han är nämligen misstänkt för grov olovlig körning och vårdslöshet i trafik, enligt Linköping News.

Du kanske även är intresserad av: 

Nolltolerans för alkohol i trafiken – nytt förslag från EU

13 riktigt dumma ursäkter som svensk polis fått höra av bilister

Polis körde i över 200 – la själv upp video på händelsen

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du en elcykel?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Nu kan din elräkning bli dyrare – igen

Kvinna "hittade inte" till kassan på Ikea – får ersättning

En kvinna gick för att handla möbler i en Ikea-butik. Men när hon skulle betala hittade hon inte kassorna. Hon lämnade butiken utan att betala och får nu ersättning av domstolen.

Då är Beppe Starbrink tillbaka i SVT:s Go'kväll

Har du saknat Beppe Starbrink i Go'Kväll? Tyvärr dröjer det ett tag till innan den populära programledaren dyker upp i rutan igen.

Goldman Sachs klår förväntningarna

Den tunga amerikanska investmentbanken Goldman Sachs rapporterar en vinst per aktie på 11,58 dollar. Resultatet var bättre än väntat och aktien stiger i förhandeln.

Pensionär? Så hanterar du ensamhet: "Telefonen ringer inte"

Att vara pensionär kan kännas ensamt och det är lätt att bli passiv. Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som berättar vilka fällor man ska undvika för att ha glada pensionsår.

Polisen i Arvika rapporterar om arbetsplatsolycka

1 timme sedan
"Ännu en arbetsplatsolycka har inträffat i Arvika", skriver polisen på sin hemsida.