Exempel på roliga aprilskämt
1 av 4
Här är några roliga aprilskämt - Foto: Nyheter24/Pinterest/Pixabay
Aprilskmt Lasse Berghagen
2 av 4
Lasse i smöret!
Aprilskämt datorskrivbord
3 av 4
Lasse Berghagen som bakgrundsbild på skrivbordet
Aprilskämt: Rum fylld med balonger
4 av 4
Ballonghav inomhus

6 riktigt roliga aprilskämt du bara måste testa

Har du fortfarande inte kommit på vad du ska göra för skoj på första april? Här är några riktigt roliga idéer som kommer rädda din dag!


Vad är ett aprilskämt?

Aprilskämt är en tradition som infaller varje år den 1 april då människor skämtar och lurar varandra med påhittade historier, skämt eller bluffar. Det är vanligtvis en oskyldig och rolig aktivitet som syftar till att skapa en avslappnad och positiv stämning bland människor. 

I Sverige är det vanligt att tidningar, tv-program och företag publicerar påhittade nyheter eller lanserar skämtprodukter på denna dag.

6 roliga och bra aprilskämt:

1. Äckligt godis

Gillar du att baka? Gillar du att skoja med intet ont anande? Då är det här skämtet perfekt för dig. Gör ett bakverk, chokladpraliner blir roligast. Fyll dem med tandkräm, tonfisk eller majonäs eller något annat som inte riktigt passar. Sen är det bara att bjuda någon och invänta reaktionen.

2. Ballong-skämtet

Det här är ett riktigt festligt skämt. Blås upp svinmånga ballonger och fyll någons sovrum, kontor eller vardagsrum med ballongerna. Personen du skämtar med kommer garanterat få en chock när hen ser ballonger precis överallt. 

Ballonger!

3. Förföljd av en kändis

Det här är superkul, men kräver lite förberedelse. Välj en kändis, och skriv ut massor av bilder av den kändisen. Sätt sedan upp bilder av kändisen överallt hemma. Byt bakgrundsbilden på datorn, lägg bilder i kylskåpet, i skorna, sätt på badrumsspegeln. Alla där hemma kommer vara väldigt förvirrade och ganska irriterade efter ett tag. 

Här är ett smakprov med Lasse Berghagen:

Lasse i smöret!
Lasse som bakgrund!

4. Tangentbordet

En klassiker. Ändra om tangenterna på tangentbordet. Nästa som ska använda det blir förmodligen väldigt förvirrad. Dock finns det en risk att hen inte märker det alls. OBS! Rekommenderas inte för laptops. 

5. Silvertejp istället för toapapper

Inga konstigheter. Bara silvertejp. 

Enkelt och roligt!

6. Fyll väskan med random godis/tuggummi

Det här påminner lite om ballongtricket. Gå till mataffären och köp massor av godis eller tuggummi eller något annat snacks. När ditt "offer" ligger och sover, fyll hens handväska eller ryggsäck med godiset. Det blir extra kul om det är något som ingen riktigt gillar, typ geléhallon. 

Aprilskämt som folk inte tyckt varit roliga

Det har också hänt att aprilskämt spårat ur. Här kan du läsa om 3 aprilskämt som gjort människor riktigt sura.

Läs alla våra artiklar om aprilskämt här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du aprilskämta?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

1 timme sedan
Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

1 timme sedan
Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.