En Ica-butik i Örebro har haft levande kycklingar i butik.
Ica-butik - Foto: Privat/Pixabay

Levande kycklingar visas upp i Ica-butik – får hård kritik

En Ica-butik har fått mycket kritik efter att det uppmärksammades att de hade levande kycklingar i bur i butiken. Syftet ska ha varit att visa upp kycklingarna för kunderna.


När Fia-Lotta Odelberg var och handlade med sina barn på Ica inför påskhelgen så stötte de på något som gjorde dem mycket upprörda. 

Butiken hade ställt ut levande kycklingar i en bur för kunder och barn att titta på. Samma bonde som säljer ägg till butiken lånade ut kycklingarna. 

– Min dotter på 4,5 år frågade mig vart deras mamma var. Hon blev också ledsen av att se det, säger Fia-Lotta till Nyheter24.

Vad som oroade Fia-Lotta mest var att kycklingarna är tvungna, enligt henne själv, att vistas i en väldigt stressig miljö. Hon fotograferade buren och la ut bilden i en grupp på Facebook. Därefter har den spridits och kritiken har varit hård. 

Butiken möts av hård kritik. Bildkälla: Privat

En annan Ica-kund som reagerade starkt på uppvisningen av kycklingarna var Vanessa Stellato – som såg bilden som spreds på sociala medier. 

– Jag handlar mycket på Ica och kände mig verkligen besviken. Det är inte okej att ha levande djur på det viset. Det är en matbutik inte en cirkus utan en matbutik, säger Vanessa till Nyheter24. 

En tradition som pågått i 40 år

Trots att kritiken har varit hård mot butiken så är uppvisningen av kycklingarna inte något nytt för i år. De senaste 40 åren har kycklingar funnits i butik kring påsk. 

Men butiken var snabba med svara på kritiken.

Butiken svarade snabbt på kritiken. Bildkälla: Facebook

Till Nyheter24 säger ägaren av butiken Patrik Persson att 95 procent av kunderna endast sett det som något positivt, men att de nu lyssnar på kritiken. 

– Så som vi ser det så mår alla kycklingarna väldigt bra. Vi skulle aldrig ha kycklingar i butiken som far illa. Men så fort vi såg att folk hade negativa känslor så ringde vi leverantören som kom och hämtade kycklingarna.

TV: Barnen plockar påskliljor till mamma – då slår polisen till

Läs också om vad polisen gjorde för påskbus förra året

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
Ica
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att det är rätt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.