Tisdag 30 Nov
Stockholm

Hör polisens avlyssning av Arbogakvinnan: "Säg att du inte minns"

Leif Gw Persson/Johanna Möller
I GW:s mord får vi höra polisens avlyssning av Johanna Möller. Foto: TV4/TT/Pixabay/Montage

Efter att Johanna Möller och Mohammad Rajabi släppts från häktet när de misstänktes ha mördat Johannas pappa visste de inte att de var avlyssnade av polisen. Det Johanna sa i bilen gjorde att hon kunde gripas ännu en gång.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I kvällens avsnitt av GW:s mord får vi se den andra delen om Johanna Möller. Hon kallas också i media för Arbogakvinnan, och hon dömdes för mordet på sin egen pappa och mordförsöket på sin mamma.

I avsnittet går Leif GW Persson i detalj igenom vad som hände kvällen för mordet på pappan. Johanna Möller hade med sig Mohammad Rajabi ut till föräldrarnas landställe och hon instruerade honom noggrant i hur han skulle göra för att mörda båda föräldrarna. 

– Arvet skulle ju lösa Johannas ekonomiska problem, och Mohammad skulle också bli belönad, säger Leif GW Persson i programmet. 

Mohammad Rajabi knivhögg föräldrarna över 20 gånger var, pappan dog och mamman skadades allvarligt. När han var klar gick han ut till bilen igen, där väntade en halvsovande Johanna Möller. 

Eftersom Johanna Möllers mamma inte dog av sina skador lyckades hon ringa 112 och få dit polis och ambulans, men en kort tid efter den fruktansvärda händelsen misstänktes mamman själv för mordet på sin man. 

Johanna Möller, också kallad Arbogakvinnan. Bildkälla: TT

När polisen sedan riktade misstänkarna mot dottern Johanna tog de in henne och Mohammad på förhör, men de släpptes sedan. Det Johanna och Mohammad inte visste var att polisen hade passat på att sätta in utrustning för att avlyssna deras bil. 

I bilen på väg från de första polisförhören sa Johanna Möller saker som inte riktigt stämde överens med vad hon sagt till polisen. 

– Du ska inte säga någonting, du ska vara tyst. Säg att du inte minns, sa Johanna till Mohammad i bilen. 

Han frågade henne om hon var arg på honom, och hon svarar att hon är det. Hon sa att han höll på att "sjabbla till det". 

– Jag vill inte bli dömd för mord eller medhjälp till ord. Medhjälp till mord, nej tack, sa hon i bilen. 

Hör polisens avlyssning i klippet ovan.

GW:s mord sänds tisdagar 21:00 på TV4.

Kommentera
Kopiera länk
Dela