Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu tas mordet på Tova Moberg upp i hovrätten

Nyheter | 11/04/2018 17:09

Snart ett år har gått sen mordet på Tova Moberg,19. Nu vill Billy Fagerström frias från mordet.

Snart ett år har gått sen 19-åriga Tova Mobergs försvinnande i Njutånger i Hälsingland den 13 maj 2017. Några dagar efter försvinnandet greps Tovas expojkvän Billy Fagerström, och han dömdes senare för mord i tingsrätten.

På torsdagen ska fallet tas upp i hovrätten för nedre Norrland, som ska gå igenom fallet. Fagerströms advokat menar att det finns en chans att tingsrättens dom kan ändras. 

– Min klient menar att tingsrätten har lämnat hans uppgifter obeaktade och det var därför han blev överbevisad, vilket hovrätten kan ändra på, säger advokaten Thomas Olsson till VK. 

Som Nyheter24 tidigare skrivit om har Billy Fagerström har också skrivit ett brev till Hudiksvalls tingsrätt där han klagar över sitt straff. 

”Jag är bara 23 år gammal och har blivit dömd till livstids fängelse”, skrev mördaren då

Fagerström skrev också att han var missnöjd med sin gamla advokat, och att han därför bytt. Bland annat menar han att advokaten ”underlåtit att undersöka viktiga detaljer och lyfta fram bevis som talat till min fördel”.

Hovrätten kommer att samlas torsdag och fredag den här veckan, och sen igen den tredje maj för att gå igenom fallet. 

Billy Fagerström har erkänt att han hotat och misshandlat Tova, men har hela tiden nekat till själva mordet.

[appText

Borde han någonsin komma ut?