Billy Fagerström är skyldig till mordet på exet Tova Moberg
Billy Fagerström skickar klagobrev från fängelset. - Foto: Facebook/Tingsrätten (Montage)

Här är morddömde Billy Fagerströms klagobrev från fängelset

Billy Fagerström dömdes i förra veckan till livstids fängelse för mordet på sin 19-åriga ex-flickvän Tova Moberg. Nu har han skrivit ett klagobrev där han riktar skarp kritik mot sin advokat som "inte lyft fram bevis" i hans fördel under rättegången.


Billy Fagerström, 23, dömdes i förra veckan till livstids fängelse skyldig till mordet på sin 19-åriga ex-flickvän Tova Moberg. Innan mordet hotade, misshandlade och plågade han henne under flera års tid. 

Billy Fagerström och Tova Moberg. Bild: TT/Facebook (Montage)

Här kan du läsa mer om hur mycket hans föräldrar visste om hoten och misshandeln.

Nu har han skrivit ett klagobrev inifrån sin cell där han riktar kraftig kritik mot sin advokat Bo Karlsson. Han skriver bland annat att han "bara är 23 år gammal och blivit dömd till livstids fängelse", skriver Expressen

Du kan läsa brevet i sin helhet i slutet av artikeln.

Fagerström skriver att hans advokat inte "lyft fram bevis som talar till min fördel". Samtidigt önskar sig den livstidsdömde 23-åringen en annan advokat – nämligen stjärnjuristen Thomas Olsson som tidigare arbetat med fall som exempelvis Thomas Quick/Sture Bergwall

Här är brevet i sin helhet:

Jag Billy Fagerström ansöker härmed om att få byta advokat från Bo Karlsson till Thomas Olsson. 

Pga följande skäl önskar jag byta advokat. 

Jag är bara 23 år gammal och har blivit dömd till livstids fängelse. Jag och min advokat har inte haft samma åsikter om upplägget av mitt försvar. Det jag ville ta upp/framföra har advokaten inte lagt så stor vikt vid. Jag upplevde att han inte ställde åklagaren mot väggen och ifrågasatte utredningen bättre. 

Vidare har han underlåtit att undersöka viktiga detaljer och lyft fram bevis som talar till min fördel. Jag tycker det var ett dåligt upplägg av vittnesförhören vid rättegången, saker jag ville att han skulle frågat vittnen om gjordes aldrig. Jag upplevde att engagemanget inte var 100% eftersom vi inte hade samma uppfattning i många frågor. 

På grund av ovan nämnda skäl har jag tappat förtroendet för min nuvarande advokat helt och ansöker härmed om att få byta till Thomas Olsson. 

Billys klagobrev.

Här kan du läsa om den livstidsdömdes liv på Facebook innan domen föll.

I bevismaterialet återfinns bland annat en dagbok där Tova Moberg skrev ner detaljer om hennes dåvarande pojkväns aggressiva beteende och där hon förutsåg sin egen död (vilket du kan läsa mer om här). Hon hade också en USB-sticka med bilder på skador han orsakat henne gömd under sin säng. 

 

I en dagbok dokumenterade Tova Moberg sin ex-pojkväns misshandel. Bild: Polisen

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.