Vilken plats vinner tävlingen och blir Sveriges fulaste stad?

Kanske är det din stad som vinner det något underliga priset. Att bli Sveriges fulaste stad. Se hur din stad ligger till på listan.


Tycker du att staden du bor i är riktigt riktigt ful? Kanske är den grå och trist eller så finns det inte mycket fint att se på. Nyheter24 har tidigare skrivit om både vackraste stränderna i världen och vilken svensk stad som nästan är trevligast i världen.

Nu har du chansen att nominera din stad till en tävling som vill få fram Sverige fulaste stad. Det är organisationen Arkitekturupproret som håller i tävlingen. På deras Facebooksida får personer rösta på vilken stad de tycker är fulast. 

Hittills har över 2000 personer röstat på städerna i Sverige de tycker är fulast. Är din stad med på listan mån tro?

Omröstningen görs på Facebook. Bildkälla: Facebook

Så vad blir resultatet då? Hittills, omröstningen stängs i oktober 2018, så ser topp tio i listan ut så här: 

1. Borlänge

2. Västerås

3. Hässleholm

4. Södertälje

5. Karlskoga

6. Flen

7. Umeå

8. Borås

9. Katrineholm

10. Oxelösund

Till Nyheter24 säger ordförande Sigvald Freylander att syftet med tävlingen är att uppmärksamma hur mycket de tycker att Sverige förstördes under 90-talet, när många byggnader revs. 

– Den som vinner kommer omnämnas och vi får se om de är villiga att ta emot någon sorts utmärkelse. Vi kommer även att förslag på hur man skulle kunna göra staden finare igen. 

Oklart om staden eller dess invånare kommer känna sig ärade av att vinna tävlingen men fint att det i alla fall får lite tips om en makeover!

Är din stad med på listan och du känner dig lite ledsen? Eller är din stad kanske inte med fast den borde? Här kan du se hela listan.

TV: I den här svenska staden har svenskarna sex längst

Läs också om i vilken svensk stad svenskarna är mest otrogna

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Israel: Storstaden Khan Yunis omringad

Ny rapport: Riksbanken underskattade riskerna

Riksbankens gigantiska köp av statsobligationer och andra räntepapper hade begränsad effekt i syftet att få upp inflationen.

Oväntat kraftigt bakslag för tysk industri

Den tyska industrins orderingång föll med 3,7 procent i oktober jämfört med månaden före. I årstakt blev nedgången ännu brantare, minus 7,3 procent.

Börsen ser ut att fortsätta uppåt

Det pekar fortsatt uppåt för Stockholmsbörsen i terminshandeln på IG Markets. Ledande Europabörser ser ut att gå i samma riktning.

Värmdö: Polisen rapporterar om kontroll person / fordon

"En bilist som färdas på länsväg 222 vinglar betänkligt mellan filerna. Enligt ett vittne ska också ett rödljus passerats.", skriver polisen på sin hemsida.

Morgonens nyheter 6 december

1 timme sedan
Här kommer morgonens nyheter i korthet.