Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svenska Spel efterlyser: Två personer som vunnit tio miljoner var

Nyheter | 16/04/2018 15:51

Två olika personer, som båda bor i Kristianstad, har vunnit tio miljoner var i april. Men Svenska Spel har fortfarande inte lyckats lokalisera Joker-vinnarna. Är det kanske du?

Det är nog många som drömt om att vinna flera miljoner på spel. Nu är det så att just du kan ha vunnit tio miljoner på Joker. Svenska Spel har nämligen inte fått tag på de två miljonärerna.

Lustigt nog spelade båda i samma stad: Kristianstad. Så om du befinner dig i den skånska pärlan så kan du mycket väl vara miljonär utan att veta om det!

– Vi söker med ljus och lykta efter vinnarna! Det är fortfarande ingen som hört av sig. Förmodligen har de ingen aning om att de vunnit, för alla sitter inte spända och kollar på dragningen, säger vinnarambassadören Pierre Jonsson till Nyheter24.

Har du vunnit pengar på Joker?
Har du vunnit utan att veta om det? Bild: TT

Han förklarar att en av spelarna vunnit via en prenumerationstjänst där pengar dras automatiskt. Det är inte helt ovanligt att en spelare inte tänkt på att kolla en vinst förrän man exempelvis lämnar in en ny kupong. 

– Jag har då aldrig varit med om att man ligger lågt om man vunnit tio miljoner kronor. Det är lite lustigt att båda vinsterna skedde i Kristianstad då det inte är en gigantisk stad heller, säger Pierre Jonsson.

Svenska Spel letar efter miljonärer
Pierre Jonsson letar efter Joker-vinnare. Bild: Svenska Spel

Det har tidigare hänt att det funnits vinnare som varit bortresta eller exempelvis jobbat utomlands för Läkare utan gränser och därför inte gått att kontakta så enkelt.

Även om du inte är vinnaren så finns det enligt forskning en sak som gör dig lika lycklig som att vinna på lotto – det kan du läsa mer om här.

Det var under söndagen som Svenska Spel gick ut med att de letade efter två vinnare som vunnit tio miljoner vardera. De har blivit kontaktade, men ingen har svarat på sina telefoner. Det är en regel som spelföretaget har – att den som lämnade in den vinnande kupongen måste svara fysiskt i telefon för att få beskedet.

En kupong från Lotto
Har du spelat i Kristianstad den senaste tiden? Bild: Svenska Spel

Så om du varit på Ica Maxi i Kristianstad, spelat på Joker och är man så är chansen stor att du nu är miljonär! En av spelen skedde som sagt via en prenumeration och den andra var en insats på 82 kronor i samband med lördagens Lotto- och Jokerdragning. 

Men kan man förlora pengarna om man inte kontaktar Svenska Spel? Nej, pengarna riskerar inte att "brinna inne". De väntar i 31 dagar och sedan betalas vinsterna ut i samarbete med spelarnas bank. 

Nu önskar Svenska Spel att du som tror att du vunnit kontaktar kundservice på 0770-11 11 11. Vi håller tummarna för att det är du!

Läs också om de 5 största EuroJackpot-vinsterna i Sverige genom tiderna här.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du vunnit mycket pengar på spel?