Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinna på Östermalm körde på 3-åring – smet från platsen

Nyheter | 16/04/2018 21:16

Under måndagseftermiddagen skedde en smitningsolycka vid Östermalm i Stockholm. En kvinnlig förare ska ha kört på en flicka i 2-3 årsåldern och sedan lämnat platsen. Nu eftersöker polisen tips från allmänheten.

Under måndagseftermiddagen skadades ett yngre barn i en smitningsolyckaÖstermalm i Stockholm. Olyckan ska ha skett strax innan 16.00 vid Uppgleviksgatan vid Östra station.

Nu söker polisen tips från allmänheten om kvinnan som körde bilen. 

– Det är ett mindre barn. En flicka mellan 2-3 år som olyckligtvis sprang ut i gatan och blev påkörd av en kvinnliga billist, säger Sven-Erik Olsson på Polisens ledningscentral i Stockholm till Nyheter24

I nuläget har polisen väldigt lite att gå på. Men från vittnen har man kunnat samla små signalement om föraren. 

– Kvinnan körde en liten svart bil men ingen i omgivningen ska ha hunnit uppfatta bilens registreringsnummer, säger Olsson.

Bilen ska ha varit i samma storlek som en Smart eller en Fiat Cleo, men märket är fortfarande okänt. Flickan ska inte vara allvarligt skadad men har förts till sjukhus då man misstänker att hon fått fotskador. 

En förundersökning om vållande till kroppsskada har påbörjats, men polisen vill gärna ha hjälp från allmänheten. 

– Det vi efterfrågar är vittnen som sett någonting eller vet någonting om händelsen. 

Har du information om händelsen? Då kan du kontakta Polisen på 114 14.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.