Har du från ingenstans fått extra stark sexlust men inte riktigt vet varför?
Nyheter24 pratade med sexualupplysaren och författaren Sandra Dahlén - Foto: Shutterstock

9 saker som kan leda till att din sexlust plötsligt ökar

Har du från ingenstans fått extra stark sexlust men inte riktigt vet varför?Nyheter24 pratade med sexualupplysaren och författaren Sandra Dahlén om saker som kan leda till att sexlusten plötsligt ökar.


Att ibland inte ha någon sexlust alls är inget konstigt, det är en naturlig del av livet att vår sexlust går upp och ner. 

Men vad kan leda till att sexlusten plötsligt ökar? Nyheter24 pratade med sexualupplysaren och författaren Sandra Dahlén.

– Helt plötsligt mår man väldigt bra, man kanske är nyförälskad eller så. Sexlusten går upp och ner, och precis som den kan gå ned kan den gå väldigt mycket upp. Den kan under vissa perioder bli väldigt stark, säger Dahlén till Nyheter24. 

Kanske kan det bero på att den går efter någon slags årsrytm och att lusten ökar på våren när ljuset kommer fram. Eller när man kopplar av, åker på en lång semester eller ägnar sig åt saker man verkligen tycker om. 

Sex är en mätare på hur vi mår

– En del får mycket sexlust när man kommer igång med träningen på riktigt eller om man är nyförälskad. Eller så kanske man kommer in i en ny härlig fas om man är i en fast relation där man bara helt enkelt tycker om varandra mer. 

Men det kanske också beror på att man får en behandling man behöver, som till exempel en hormonbehandling man behövt.

– Sexet är ofta en mätare på hur vi mår och hur våra relationer är. Men något som är viktigt att veta är att olika personer har olika mycket sexlust. Det kan påverkas av hormonbalans, uppväxt eller andra saker man varit med om.

Nyheter24 har tidigare pratat med Sandra Dahlén om sexuella fantasier. Här kan du läsa mer om det. Eller så kanske du är intresserad av att läsa om om man har sexuella fantasier om någon speciell och vad det kan betyda? Då kan du göra det här.

Eller så kanske du vill läsa om varför man har sexfantasier, även fast man har en partner? Det kan du läsa mer om här.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du i ett förhållande?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Bank nekade gravid provanställning

Två gripna efter skottlossning

En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

1 timme sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.

IS uppges ha dödat syriska soldater

2 timmar sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

2 timmar sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.