Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Har du sexuella fantasier om någon speciell? Det här kan det betyda

- 01/10/2017, 15:24 -

De flesta har nog haft sexuella fantasier, men betyder det något speciellt om man har de om någon speciell person?

Varför fantiserar man och vad betyder det? Nyheter24 pratade med Malin Drevstam som är legitimerad psykoterapeut och sexolog. 

– Spontant kan jag säga att sexuella fantasier är fantastiskt bra att ha och ägna sig åt. Om jag får ge ett råd är det "fantisera mera", säger Drevstam till Nyheter24. 

Bara för att man har en sexuell fantasi betyder det inte att det är något du vill göra på riktigt. 

– Det betyder inte på något sätt att du nödvändigtvis vill förverkliga den utan mer att du på ett tryggt sätt bjuder in det okända, annorlunda, nya och lekfulla utan att ta några risker. 

Men om man har sexuella fantasier om personer man inte känner, en kollega eller sin chef – vad betyder det? 

– Sexuella fantasier handlar ofta om lek med makt och den dynamik som kan uppstå i att polarisera sig som dominant med makt respektive undergiven utan makt. 

Alltså sexuella fantasier som handlar om chef eller anställd, ung och gammal, rik och fattig. Drevstam förklarar även att sexuella fantasier om en person man inte känner kan vara extra triggande. 

– Moment som handlar om flört, erövring med mera är väldigt tändande för många och går att uppleva i hjärnan som inte alltid kan skilja på vad som är verkligt och inte.


Bildkälla: Shutterstock

Att ha sexuella fantasier i en relation och dela med sig av dem kan faktiskt leda till att man känner sig mer nöjd med sitt sexliv. 

Men om det är så att man skulle fantisera om en speciell person, som kanske en kändis, kollega eller chef skulle det kunna bli problematiskt att berätta om de fantasierna och man bör därför vara lite försiktig med vissa fantasier. 

– Fantasiers närvaro i en relation är ett tecken på att kreativitet och nyfikenhet är igång vilket är en gynnsam ingrediens för ett tillfredsställande sexliv på lång sikt. Många par tycker om att fantisera om en tredje eller kanske fler parter men ofta som anonyma eller ansiktslösa deltagare. 

TV: 5 saker du kan göra efter sex för att ta hand om ditt underliv


Läs också om varför personer går tillbaka till sina ex

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

sex
Har du haft sexuella fantasier?