Har du haft sexuella fantasier om din chef?
Har du haft sexuella fantasier om din chef? - Foto: Pexels

Har du sexuella fantasier om chefen? Det här kan det betyda

De flesta har nog haft sexuella fantasier, men betyder det något speciellt om man har de om en viss specifik person – till exempel ens chef? Malin Drevstam, legitimerad psykoterapeut och sexolog, förklarar vad det kan betyda.


Varför fantiserar man och vad betyder det? Nyheter24 pratade med Malin Drevstam som är legitimerad psykoterapeut och sexolog. 

– Spontant kan jag säga att sexuella fantasier är fantastiskt bra att ha och ägna sig åt. Om jag får ge ett råd är det "fantisera mera", säger Drevstam till Nyheter24. 

Bara för att man har en sexuell fantasi betyder det inte att det är något du vill göra på riktigt. 

– Det betyder inte på något sätt att du nödvändigtvis vill förverkliga den utan mer att du på ett tryggt sätt bjuder in det okända, annorlunda, nya och lekfulla utan att ta några risker. 

Sexuella fantasier – vad betyder de?

Men om man har sexuella fantasier om personer man inte känner, en kollega eller sin chef – vad betyder det? 

– Sexuella fantasier handlar ofta om lek med makt och den dynamik som kan uppstå i att polarisera sig som dominant med makt respektive undergiven utan makt. 

Alltså sexuella fantasier som handlar om chef eller anställd, ung och gammal, rik och fattig. Drevstam förklarar även att sexuella fantasier om en person man inte känner kan vara extra triggande. 

– Moment som handlar om flört, erövring med mera är väldigt tändande för många och går att uppleva i hjärnan som inte alltid kan skilja på vad som är verkligt och inte.

Par kan ha sexuella fantasier tillsammans

Att ha sexuella fantasier i en relation och dela med sig av dem kan faktiskt leda till att man känner sig mer nöjd med sitt sexliv. 

Men om det är så att man skulle fantisera om en speciell person, som kanske en kändis, kollega eller chef skulle det kunna bli problematiskt att berätta om de fantasierna och man bör därför vara lite försiktig med vissa fantasier. 

– Fantasiers närvaro i en relation är ett tecken på att kreativitet och nyfikenhet är igång vilket är en gynnsam ingrediens för ett tillfredsställande sexliv på lång sikt. Många par tycker om att fantisera om en tredje eller kanske fler parter men ofta som anonyma eller ansiktslösa deltagare. 

sex
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du haft sexuella fantasier?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.