Nasa har bara en aning om vad de mystiska hålen på bilden är.
Nasa - Foto: Nasa/Emojipedia

Nasa har upptäckt mystiska hål – har aldrig sett liknande

I nya bilder som Nasa släppt syns stora mystiska hål i isen. Deras experter har bara teorier om vad hålen kan röra sig om och har aldrig sett något liknande förutom.


Titt som tätt sker mystiska saker i vår natur som inte ens några av de smartaste vi har vet vad det är. Och det är lika spännande och pirrigt varje gång. Vad är det egentligen?

Nyheter24 har tidigare skrivit om flera liknande fenomen. Som till exempel den här mystiska UFO-bilden och när forskare fångade upp mystiska radiovågor från en annan galax.

Nyligen har en bild på tre mystiska hål förbluffat Nasa:s, USA:s federala myndighet för luft- och rymdfart, forskare. Bilden togs av myndighetens operation "Icebrigde" som en del av serien "puzzler" denna månad, skriver WWSB.

Teorierna är att det antingen är större djur som försöker andas genom isen eller varma vattenströmmar som format hålen.

Ta en titt på bilden, som är tagen över arktiska havet: 

Forskare vet inte vad hålen är för något. Bildkälla: Nasa

Aliens, kärnvapentester eller kanske någon hemlig kemisk attack? Inte om man ska tro marinforskaren Göran Björk. Han berättar för Nyheter24 att han tror att det handlar om isformationer. 

– Jag tror att det man ser på bilden är tjockare isflak som har grundstött och sitter fast på botten. Man ser att det verkar vara en packisvall runt varje flak som tyder på att isen runt omkring rört sig, krossats mot flaket och bildat en vall. 

Varför det har bildats hål är lite svårare för forskaren att förklara. 

– I mitten på flaket är ett litet svart hål och runt hålet ser det ut  som en liten kulle fast med en sänka på mitten. Detta är förmodligen punkten där flaket sitter fast mot botten och har höjt sig en del. Man ser en liknande struktur ner till vänster i bilden fast utan svart hål. Det kan vara så att isen i kontaktpunkten mot botten har tryckts upp mest på sidorna och det samlats smältvatten i mitten som sen dränerats ner genom flaket och bildat ett hål. 

Vad tror du?

TV: NASA kallar till presskonferens efter mystiskt fynd

Läs också om att Nasa hittat ett solsystem – skrämmande likt vårt eget

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du hålen ser mystiska ut?
Tack för din röst!