Kvinna förlöste sin egen son med hjälp av Youtube

Tia Freeman födde sin son, ensam och i ett annat land. Hur hon lyckades? Tia använde sig av Youtube och Google för att förlösa sin egen son.


Sjunde mars föddes Xavier Ata Freeman i ett badkar på ett hotell i Turkiet. Hur han hamnade där? Jo det är en väldigt speciell historia. 

Tia Freeman, Xaviers mamma, visste inte att hon var gravid fören i sjunde månaden. Vilket ju ställer till en hel del problem. Bland annat hade hon bokat en resa hon gärna inte ville avboka. 

Hon bestämde sig för att åka på resan, som var till Tyskland från USA, fast hon vid det laget var höggravid. Vid mellanlandningen i Turkiet så slog värkarna till med full kraft. 

– Jag var chockad men lugn. Jag visste att det inte skulle hjälpa att få panik i situationen. Jag behöver försöka lista ut vad mitt nästa steg skulle vara, säger Tia till ABC news. 

Tia och Xavier. Bildkälla: Twitter

Eftersom att hennes försäkring inte täckte en förlossning i utlandet så tog hon upp telefonen och började Googla. "Hur förlöser man ett barn". Sedan satte hon fart mot hotellet där hon skulle spendera natten. 

Väl inne på hotellet fyllde hon badkaret med vatten och förlossningen var igång, säger hon till ABC news. 

– Jag tittade på Youtube-videos och sen försökte jag samla ihop de lilla jag kunde hitta. 

Förlossningen gick bra och Tia fick upp Xavier på bröstet. Nu till nästa utmaning. Hur skulle hon klippa av navelsträngen?

– På hotellrummet fanns en vattenkokare så jag kokade vatten, vilket tog typ två minuter, sen så slängde jag ner mina skosnören och en fickkniv och väntade på att det skulle steriliseras. 

Lilla Xavier. Bildkälla: Twitter

Efter förlossningen? Då somnade båda friska och glada. Dagen efter begav de sig till Amerikanska ambassaden i Turkiet för att registrera Xavier, som fick det turkiska mellannamnet Ata. 

Tillbaka i USA kollade läkarna upp både mamman och nyfödda sonen. Båda två var friska. På Twitter delade Tia med sig av hela händelseförloppet, skriver ABC news.

TV: Här är skadorna du kan drabbas av under förlossningen

Läs också: Tre mammor berättar: Så kändes det att föda barn

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du barn?
Tack för din röst!